Trucurile care te scapă de alergiile la polen. Ce să faci în această perioadă, sfaturile specialiștilor

Trucurile care te scapă de alergiile la polen. Ce să faci în această perioadă, sfaturile specialiștilor
Ce trucuri te scapă de alergiile la polen

Ce trucuri te scapă de alergiile la polen. Iată ce trebuie să faci în perioada aceasta, conform specialiștilor, pentru a combate efectele alergiilor din sezonul primăvară-vară. Există remedii la îndemână pentru acest lucru, fără a mai fi nevoie să apelezi la medicamente. Care sunt și fructele sau legumele care conțin substanțe ce reduc efectele alergenilor.

Ce trucuri te scapă de alergiile la polen

Cei care se confruntă cu neplăceri din cauza polenului trebuie să știe că există remedii naturale pe care le pot încerca. Spre exemplu, specialiștii britanici consideră că râsul, sărutul sau o linguriță de miere pe zi pot combate eficient efectele alergiilor de sezon.

Cei care suferă de alergiile la polen pot să apeleze la consumul de mere mai ales primăvara, întrucât asta i-ar putea ajuta mult, întrucât aceste fructe conțin substanțe ce reduc efectele alergenilor ce provin de la polenul de mesteacăn, arin și alun.

Alte fructe și legume care pot reduce simptomele alergiilor cauzate de polen sunt: morcovi, caise și cartofi dulci. Acestea au în componență substanțe ce reduc inflamațiile și îmbunătățesc sistemul imunitar.

De asemenea, spanacul și dovleacul au antioxidanți ce acționează precum un balsam pentru ochi, nas și gât. În plus, o linguriță de miere te poate ajuta împotriva alergiilor la polen în sezonul de primăvară-vară.

Sărutul, un alt truc eficient

Dacă, din cauza alergiilor, ochii sunt cei afectați, poți apela și la ceaiul de mușețel. Îl poți bea sau poți folosi comprese pentru ochi. Pentru asta, trebuie să storci plicurile după ce au stat vreme de trei minute în apă fiartă, lasă-le să stea la frigider o jumătate de oră, după care trebuie să le aplici pe ochii inflamați vreme de cinci minute.

Cum polenul nu trebuie să ajungă în casă, ai grijă să schimbi hainele imediat ce ai intrat în casă. Ca să fii mai sigur, intră la duș și spală-ți bine părul. Folosește-te și de beneficiile usturoiului. El este bun împotriva alergiilor și funcționează ca un decongestionant.

Un studiu japonez indică faptul că, dacă te săruți o jumătate de oră cu partenerul, se diminuează reacțiile alergice. Asta pentru că sărutul induce o stare de relaxare și reduce producerea de histamină, cea care cauzează reacția alergică.

Nu în ultimul rând, pentru a combate alergiile la polen, un studiu efectuat de American College of Cardiology a demonstrat că râsul vine în ajutor în astfel de cazuri, iar un sfert de oră de râs este suficient ca să se amelioreze reacțiile alergice.

Ingrediente ca turmeric sau ardei iute ajută, de asemenea, la decongestionarea nasului și ajută respirația.