21 feb. 2022 | 13:35

Trucurile banale cu sare care fac minuni în casa ta. Cele mai mari secrete pentru gospodărie

Utile
Trucurile banale cu sare care fac minuni în casa ta. Cele mai mari secrete pentru gospodărie
Trucuri banale cu sare pentru gospodăria ta

Uneori e greu să ai grijă de casa ta fără să apelezi la produse speciale din magazine. Nu trebuie să îți mai faci griji în privința celor puternice care pot dăuna obiectelor din casa ta pentru că au compuși chimici sau mirosuri greu de suportat. Ai mai jos câteva trucuri banale cu sare care să te ajute în această privință. Niciodată nu a fost mai simplu să faci curățenie! Ce secrete trebuie să știe orice gospodar?

Trucuri pentru gospodărie: la ce te ajută sarea?

Mulți din cei din familie se feresc să ajute la curățenie pentru că este dificil să ai grijă constant de obiectele din casă. Cu toate astea, este potrivit să ai un orar în care să te ocupi de fiecare cameră pentru că o locuință curată și organizată oferă un plus dispoziției tale.

Sarea poate face o mulțime de lucruri în casă, deși majoritatea o folosesc doar în preparate. Ea este o soluție de curățare complet naturală și foarte rentabilă, folosită de mii de ani. Poate puțini știu, dar poți să te ajuți de ea când vine vorba despre scurgerea chiuvetei tale.

Este nevoie să torni în mod regulat în chiuveta de bucătărie o soluție din jumătate de găleată de apă caldă și jumătate de cană de sare. În modul acesta împiedici acumularea de grăsime care ajunge și în tub după ce speli vasele. De asemenea, în timpul procesului poți să și dezodorizezi chiuveta.

Cum poți să o mai folosești?

Sarea îndepărtează grăsimea din tigaie. Presară sare peste tigaia unsuroasă și lasă să acționeze preț de câteva minute, ulterior freacă bine cu un burete și puțin săpun de vase obișnuit, iar mai apoi clătește.

Acest ingredient curăță de minune și obiectele de alamă și cupru. Amestecă părți egale de sare și oțet alb sau suc de lămâie pentru a face o pastă. Fracă ușor pasta pe obiectele de cupru și alamă și lasă să acționeze timp de o oră, iar mai apoi șterge totul cu o cârpă moale.

Un alt truc genial este cu siguranță de mare ajutor celor care consumă de obicei vin roșu. Sarea are o mare proprietate de absorbție, iar data viitoare când varsă cineva vin roșu pe covorul sau canapeaua ta, caută rapid sarea în bucătărie.

Înmoaie zona afectată cu un prosop de hârtie sau o cârpă de bumbac și acoperă locul cu o grămadă de sare. Îndepărtează sarea peste 10 minute și șterge pata cu o soluție ușoară din apă și săpun.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro