5 trucuri cu zahăr pentru casa ta de care nu ai știut până acum. Îți vor face viața mai ușoară

5 trucuri cu zahăr pentru casa ta de care nu ai știut până acum. Îți vor face viața mai ușoară
5 trucuri cu zahar pentru casa ta de care nu ai stiut pana acum. Iti vor face viata mai usoara

Zahărul este unul dintre ingredientele cele mai populare din gospodăria fiecărui om. Îndulcitorul natural poate fi folosit, însă, și în alte circumstanțe, pentru alte întrebuințări. Gospodinele au descoperit cinci trucuri geniale cu zahăr, fără ca acesta să fie folosit în bucătărie.

5 trucuri geniale cu zahăr pe care trebuie să le știi

Păstrează florile proaspete pentru mai mult timp

Acestea sunt trucurile geniale pe care toți trebuie să le cunoască. Știai că zahărul poate fi folosit pentru a prelungi viața florilor tale? Atunci când cumperi un aranjament format din florile tale preferate și le pui în vază, vei observa că plantele încep să se ofilească după câteva zile.

Ei bine, florăresele te sfătuiesc să torni 3 lingurițe de zahăr și 2 linguri de oțet în apa florilor, pentru a le prelungi viața.

Zahărul curăță râșnița de cafea

Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar zahărul face minuni în procesul de curățare a râșniței de cafea. Tot ce trebuie să faci este să macini un sfert de cană de zahăr în aparat, ca să elimini boabele de cafea ce au rămas blocate în aparat.

De asemenea, cu ajutorul acestui truc genial se va elimina excesul de uleiuri și veți reduce mirosul cafelei folosite. Această metodă nu dă greș niciodată.

Cum scoți petele de iarbă de pe haine cu zahăr

Atunci când vrei să scapi petele de iarbă de pe articolele tale vestimentare, uită de soluțiile chimice din comerț și apelează, cu încredere, la banalul zahăr. Ingredientul este aliatul tău de nădejde în scoaterea petelor de iarbă de pe haine.

Enzimele din zahăr pot descompune petele și pot face hainele tale să arate ca noi. Este recomandat să combinați o jumătate de cană de zahăr cu o jumătate de cană de apă caldă. Pasta formată se aplică pe zona cu probleme. După ce ai lăsat zahărul o oră pe pată, poți spăla haina, cu încredere.

Cum poți aprinde grătarul cu zahăr

Un alt truc genial este să folosiți zahărul ca să aprindeți grătarul. Tot ce trebuie să faceți este să presărați zahăr pe cărbuni și să le dați foc cu o brichetă sau un chibrit. Vă garantăm că acest lucru funcționează de minune.

Cum tratezi înțepăturile de insecte cu zahăr

Atunci când v-au ciupit albinele sau tot felul de alte insecte, gospodinele vă sfătuiesc să faceți o pastă din zahăr și apă, pe care o aplicați pe zona inflamată. Lăsați soluția timp de 20 de minute pentru a elimina iritația, apoi o înlăturați cu apă călduță.

De asemenea, dacă vă frigeți cu supa sau cafeaua, este recomandat să puneși puțin zahăr pe limbă, pentru a vă calma iritația.

Urmăriți Playtech.ro și pe