Pentru ce motiv se pune bicarbonat de sodiu în oala cu mazăre, înainte de a o pune la fiert. În bucătărie bicarbonatul de sodiu face minuni, acesta te va ajuta mai mult decât crezi. Cel mai eficient truc.
Oamenii de știință americani au pus la fiert aceeași cantitate de mazăre și aceeași cantitate de apă în două recipiente identice, doar că într-unul din ele au adăugat un praf de bicarbonat de sodiu. Timpul de fierbere al boabelor de mazăre a scăzut la jumătate, scrie libertateapentrufemei.ro.
Aceștia au folosit 22 de grame de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre.Boabele din vasul cu bicarbonat au fiert în doar 8 minute, față de 17 minute, cele din vasul fără. Deasemenea vitaminele nu s-au pierdut la fierberea cu bicarbonat de sodiu, păstrându-și calitățile.
Bicarbonatul de sodiu face minuni și în cazul cărnii tari. Aceasta poate fi frăgezită dacă se adaugă un praf de bicarbonat sau puțin oțet în apa în care fierbe. Și copănelele de pui, fie ele pregătite la cuptor, sau la tigaie vor fi la fel de gustoase. Cu același truc cu bicarbonat vei avea succes.
Înainte de gătirea copănelelor, acestea le frecăm cu bicarbonat de sodiu și sare fină de bucătărie. Presarăm apoi diverse condimente și le punem la cuptor sau în tigaia cu ulei încins. Vor prinde o crustă aurie și crocantă și vor fi moi și suculente la interior.
Totodată, pentru o carne mai fragedă, aceasta trebuie tăiată de fiecare dată contra fibrei. Dacă vrei o friptură suculentă la interior cu o crustă spectaculoasă la exterior, nu trebuie să întorci carnea prea des pe grătar sau în tigaie.