Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți păstrezi perdelele albe. Efectul este uimitor

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți păstrezi perdelele albe. Efectul este uimitor
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți păstrezi perdelele albe. Efectul este uimitor.

Pentru a păstra perdelele albe mai mult timp, există un truc cu bicarbonat de sodiu care ajută. Despre ce truc cu efect uimitor este vorba

Cum ajută bicarbonatul de sodiu la păstrarea perdelelor albe. Acesta are un efect uimitor

De obicei, în pragul sărbătorilor curățenia este probabil cea care ne stresează cel mai mult. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu  putem face casa să strălucească imediat. Când vine vorba de curățenie, acest ingredient  utilizat de obicei în bucătărie are efecte uimitoare. În plus, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la spălarea perdelelor. Astfel, perdelele vor rămâne albe pentru o perioadă îndelungată.

Toți cei care au perdele albe știu cât de pretențioase și cât de greu de întreținut sunt. Acestea se îngălbenesc în timp de de la fumul de țigară, de la praf sau de la detergenții pe baza de clor. Pe lângă faptul că poate curăța albiturile, bicarbonatul de sodiu îmbunătățește aspectul coloratelor și elimină mirosurile neplăcute, fără însă a deteriora rufele.

Femeie care așează o perdea la geam
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți păstrezi perdelele albe. Efectul este uimitor.

Ce trebuie să faci pentru a păstra perdelele albe

Tot ce trebuie să faci pentru a păstra perdelele albe cât mai mult timp, este să le speli cu bicarbonat de sodiu. Scoate inelele metalice sau cârligele din plastic de la perdele, pune-le în mașina de spălat și adaugă 500 g de bicarbonat de sodiu. Efectul este de-a dreptul uimitor. Însă, nu toate perdelele pot fi spălate la mașina de spălat,depinde de materialul din care sunt confecționate.

Perdelele de bumbac se pot spăla la mașina de spălat, la program de lână, cu stors minim, cât și manual. Pentru a le reda culoarea inițială, în ambele cazuri se poate folosi bicarbonatul de sodiu. Doar manual se pot spăla perdelele de in, cu apă călduță și bicarbonat, fără a fi răsucite. Perdelele din polyester se pot spăla și la mână și la mașină cu apă călduță și câteva linguri de bicarbonat de sodiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI