Trucuri geniale pentru cei care urăsc să facă des curățenie. Așa scapi de corvoadă

Trucuri geniale pentru cei care urăsc să facă des curățenie. Așa scapi de corvoadă

Există trucuri geniale pentru cei care vor o casă curată, însă urăsc să facă curățenie. De altfel, sunt puțini oameni care se relaxează atunci când fac curățenie și nu o percep ca pe o corvoadă.

Trucuri geniale pentru cei care urăsc să facă des curățenie

Pentru ca treaba să fie mai simplă, este foarte important și cum alegi să pui lucrurile în ordine, acasă. Trebuie, deci, în primul rând, să fii ordonat. Dacă ai toate produsele de curățenie într-un singur loc, o să fie mai ușor să termini treaba. Trebuie să alegi produsele potrivite pentru suprafețele pe care vrei să le cureți și să le așezi pe un suport portabil, în așa fel încât să îți fie mai ușor să le manevrezi. Astfel, nu o să mai pierzi timp să cauți detergent de parchet, atunci când vrei să dai cu mopul în dormitor ori o soluție pentru geamuri, atunci când speli ferestrele.

La fel, atunci când începi curățenia propriu-zisă este important să faci ordine și să scapi de aglomerație. Poți arunca revistele vechi, să aduni jucăriile din camera copilului și să pui încălțămintea în pantofar. Așa vei termina curățenia mai repede.

Cum faci mai repede curatenie in casa
Cum faci mai repede curatenie in casa

Ce trebuie să faci

Trebuie să eviți, atunci când faci curățenia, să o faci pe rând, în fiecare cameră, pentru că asta te va încetini foarte mult. Dacă te concentrezi mult pe o anumită zonă a casei, nu o să mai ai aceeași energie pentru restul locuinței. Este, deci, mult mai eficient să alegi o sarcină, fie că e datul cu mopul, fie că ștergi praful, și să faci asta în fiecare cameră. Astfel, nu o să mai ai sentimentul supărător că este un proces fără de sfârșit.

Apoi, să faci din curățenie un efort de grup este cea mai bună modalitate să pui la punct toate lucrurile din casă într-un timp cât mai scurt. Trebuie deci să stabilești un program împreună cu membrii familiei, desemnând sarcini pentru fiecare dintre ei. Te vei distra la maximum lucrând împreună, iar casa va fi curată în scurt timp.

Mai mult, poți chiar să organizezi un concurs, în care cel care rezolvă cel mai repede sarcinile pe care le-ai trasat va primi un premiu. Astfel, copiii vor învăța ce înseamnă responsabilitățile și de ce anume este important să mențină ordinea în casă în fiecare zi.

Așadar, să ai o casă curată nu trebuie să reprezinte o bătaie de cap la finalul săptămânii. Apoi, curăță petele de săpun și pastă de dinți de pe chiuvetă în fiecare zi, spală vasele după fiecare masă, pune apoi hainele murdare în coșul de rufe și nu lăsa lucrurile aruncate peste tot prin casă. Făcând asta, nu o să mai petreci la sfârșitul săptămânii ca să faci curățenie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI