Pisici care nu lasa păr deloc – ce rase sunt recomandate celor care chiar țin la curățenie

Pisici care nu lasa păr deloc – ce rase sunt recomandate celor care chiar țin la curățenie
Pisici care nu vor lăsa păr în casa ta

Pisici care nu lasa păr deloc, rasele recomandate celor care țin la curățenie. Cu toții ne dorim la un moment dat un animal de companie, fie pentru noi înșine sau pentru familie. De cele mai multe ori, copiii sunt cei care se dau în vânt după animale de companie, acesta fiind ca un mic prieten pentru ei cu care se pot juca. Cele mai cunoscute animale de companie sunt câinii și pisicile.

Pisicile sunt considerate animale de companie potrivite pentru majoritatea oamenilor, fiecare după preferințe. Sunt jucăușe, prietenoase…când vor ele, și sunt animale independente, spre deosebire de câini. Dezavantajul cel mai mare al proprietarilor de pisici este că lasă păr. De cele mai multe ori, este imposibil să pleci de acasă fără să ai păr pe haine, mai ales dacă sunt negre. Însă, cu rasele următoare, nu trebuie să mai ai această grijă.

Rase de pisici care nu lasă păr

Pisica Sphynx

Dacă doriți să fiți siguri că nu aveți păr deloc în casă, atunci această rasă este alegerea ideală. Deși arată mai ciudat și mulți nu pot trece peste înfățișarea ei, cei care adoptă o astfel de rasă ajung să se îndrăgostească de ea destul de repede. Această rasă este cea mai celebră când vine vorba de pisici fără păr. Cu toate acestea, ele au un puf fin, imposibil de văzut de la distanță, plăcut la atingere și le acoperă toată pielea. Această rasă are pielea fină și catifelată, cu toate că este zbârcită.

Din punct de vedere al sănătății, trebuie să ai mare grijă de ele. Sunt sensibile la frig, pot avea probleme respiratorii și probleme cu inima. Pisicile Sphynx au apărut din împerecherea unor pisici fără păr, ce au suferit mutații genetice, și alte pisici din rasa Rex. Trebuie spălată mai des, deoarece nu au păr suficient pentru a absoarbe uleiurile produse de piele. Este o pisică potrivită pentru familii, fiind prietenoasă și adoră compania oamenilor.

Pisica Donskoy

Aceasta este altă rasă de pisică pentru care nu ar trebui să-ți faci griji în privința părului. Poate fi foarte ușor confundată cu pisica Sphynx, însă pisica Donskoy face parte dintr-o rasă diferită. Exact ca și Sphynxul, pielea ei are foarte multe riduri și este mătăsoasă la atingere.

Spre deosebire de pisica Sphynx, pielea ei este foarte caldă la atingere și poate face față frigului mult mai bine. Temperaturi corpului ridicată o face să fie mai rezistentă când vine vorba de problemele respiratorii. Este o pisică foarte prietenoasă, atât cu animalele, cât și cu oamenii. Nu îi place să fie lăsată singură, este inteligentă și curioasă.

Pisica Bengaleză

Pisica Bengaleză este o pisică cu o blană superbă care nu lasă păr. Ce îți poți dori mai mult de atât? Arată puțin ca un leopard, iar câteodată, poate avea și comportamentul unuia. Asta nu înseamnă ca este o pisică agresivă, ci doar activă și plină de viață.

Este foarte afectivă și atașată de stăpân. Acesta trebuie să își rezerve măcar jumătate de oră pe zi pentru ea. Îl însoțește mereu și este foarte jucăușă. Față de celelalte rase, pisica Bengaleză nu este deranjată de apă, aceasta fiind chiar și o înotătoare bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI