Curățenia de Paște face mereu victime. Din grabă și exces de zel, gospodinele ajung cu fracturi pe patul de spital. Nici băieții nu sunt scutiți de accidentele casnice. Și ei se aventurează să repare țigla de pe casă, să taie crengile din vârf ale copacilor sau poate pur și simplu se urcă pe un obiect improvizat pentru a lua perdelele la spălat. Pentru a scăpa de griji, la îndemână avem oricând firmele de curățenie, la care putem apela cu mare încredere. Costul lor nu este exagerat. De pildă, pentru un apartament cu două camere, prețurile încep de la 300 de lei.
Paștele este tot mai aproape, astfel că în multe case deja se face planul pentru curățenia generală de primăvară. Dacă pe vremuri erau concursuri de bătut covoare în spatele blocului, de spălat preșuri în drum sau de cocoțat la ferestre pentru a spăla geamurile, astăzi, firmele de curățenie au preluat mult din treaba noastră.
Totuși, spre deosebire de un an obișnuit, unii dintre clienți se gândesc de două ori înainte să cheme persoane din afară care să le cale pragul pentru ajutor. Pentru un apartament de două camere, de exemplu, prețurile încep de la 300 de lei și cresc pe măsura spațiului igienizat.
„De când a început pandemia, oamenii sunt mai reticenți să lase oameni înăuntru și stau mai mult timp acasă, așa că tind să își facă ei curat. Solicitări avem, dar aveam mai multe înainte de pandemie”, a declarat Simion Meseșan, reprezentant firmă de curățenie, pentru Pro TV.
Așadar, cei mai mulți își curăță acum singuri casele, dar apelează la spălătorii self-service pentru articolele voluminoase.
„Zilele trecute am văzut mult mai multă lume care a venit să spele pilote, plăpumi, perdele, tot felul de obiecte pe care de obicei le speli la curățenia de primăvară. Mai puțin azi, de Florii, care e sărbătoare pentru noi ortodocșii și lumea respectă destul de mult această sărbătoare”, a completat Adina Rizea, reprezentanta unui lanț de laundromate.
Pentru a folosi o astfel de mașină, oamenii dau aproximativ 20 de lei pentru spălat și uscat.