Trucul simplu prin care să verifici dacă produsele cosmetice au expirat. Ce trebuie să faci

Trucul simplu prin care să verifici dacă produsele cosmetice au expirat. Ce trebuie să faci
Trucuri care te ajută să vezi dacă sunt sau nu cosmeticele tale expirate

Multe dintre doamne și domnișoare își achiziționează chiar și două sau trei produse dintr-o categorie, dar de la mai multe brand-uri. Desigur că acestea nu se consumă atât de rapid, iar unele din ele ajung să expire chiar înainte de a fi folosite. Cu toate astea, nu este deloc indicat să le păstrezi, așa că le poți arunca. Ce truc te ajută să verifici termenul de valabilitate al cosmeticelor? Toată lumea trebuie să știe asta.

Cum verifici produsele cosmetice expirate: ce truc te ajută?

Trebuie să ai grijă la produsele cosmetice. Acestea trebuie păstrate în anumite condiții și pentru un anumit timp. Riști să îți pătezi pielea sau să faci o reacție alergică dacă le utilizezi pe cele care au expirat.

Produsele de make-up nu expiră doar la 6, 12 sau 24 de luni de la deschidere, ci și la o anumită perioadă în funcție de producție. Poți verifica prin introducerea unui cod pe care îl găsești pe ambalajul produsului dacă acesta a expirat sau urmează să nu mai fie bun într-un scurt timp.

Acesta are o dată chiar pe etichetă unde poți vedea termenul de valabilitate. Unele expiră la 6 luni de la deschidere, altele la 12 luni (aici se încadrează majoritatea) și altele la 24 de luni (farduri). Acest lucru ține și de codul de pe etichetă.

În general, sunt 36 de luni de la producție. Există în magazine un raion mic unde sunt puse la dispoziție cosmetice la prețuri reduse. Ele sunt vândute la sume mici pentru că mai au doar câteva luni înainte de expirare, motiv pentru care este bine să le verifici și codul dacă decizi să le achiziționezi.

Cm poți să faci asta?

Ai anumite site-uri pentru asta în care introduci firma și codul și îți este generat un termen de valabilitate. Poți să te folosești de checkcosmetic.net sau checkfresh.com.

Riscurile sunt majore când vine vorba de folosirea produselor de make-up expirate. La unele din ele se pot vedea chiar pe acestea că s-au deteriorat, nu mai au o textură bună sau nu se mai întind așa cum ar trebui, lucruri care îți vor da inițial de gândit.

Este recomandat să îți cumperi doar cât știi că poți să folosești, fără dubluri. Nu este deloc util nici pentru buzunarele tale să îți iei rimel de la mai multe brand-uri deodată pentru că îți ajunge câteva săptămâni bune doar unul. Este necesar să îți faci periodic ordine în dulapul cu machiaj și să arunci tot ce este expirat sau deteriorat.