Trucul despre bicarbonatul de sodiu pe care puțini români îl știu. Cum afli dacă mai e bun sau nu

Există un truc util care are bicarbonatul de sodiu în prim-plan pe care puțini români nu îl știu. Cum poți să afli dacă acesta mai este sau nu în termen? Majoritatea îl folosesc fără să știe acest detaliu.

Cum să afli dacă bicarbonatul de sodiu mai e bun sau nu?

Toți oamenii au cel puțin un plic sau o cutie de bicarbonat în casă, iar de cele mai multe ori aceasta este începută și lăsată deschisă să prindă aer. Majoritatea uită de momentul în care s-au folosit de plicul nou și pierd din vedere timpul în care a stat acesta afară.

Este cu atât mai greu de văzut dacă mai este sau nu bun de folosință pentru că arată la fel și pare că se păstrează în termeni fantastici. Bicarbonatul de sodiu este un agent chimic de dospire care funcționează diferit:

„bicarbonat de sodiu pur, o sare ionică cu formula chimică NaHCO3. Este alcalin în mod natural (bazic) cu un pH de opt și oferă porțiunea „bazică” a reacției acido-bazice”, arată specialiștii, conform skillet.lifehacker.com.

Trucul e rapid și foarte util

Pentru a vedea dacă bicarbonatul mai este bun și dacă funcționează în continuare, trebuie să-l introduci în acid pentru a-l testa cum se cuvine. Concret, trebuie să torni trei linguri de oțet alb într-un castron sau într-o cană, ulterior să amesteci totul cu ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

Dacă vrei să verifici dacă praful de copt mai este bun, adaugă ½ linguriță de praf de copt la trei linguri de apă. În ambele soluții trebuie să ții cont de cât și cum scade produsul.

Dacă soluțiile scad la un moment dat, înseamnă că agentul de dospire este încă bun și vă puteți simți în siguranță în prinvința consumul său. Dacă nu se dezlănțuie și e static, atunci trebuie să îl înlocuiești.

Întrebuințări practice

  • Curata chiuveta presarand bicarbonat de sodiu in ea si frecand cu un burete umed.
  • Desfunda scurgerea chiuvetei turnand pe scurgere 1 cana de bicarbonat, apoi 1 ceasca de otet fierbinte si, dupa cateva minute, 1 litru de apa fierbinte.
  • Creste puterea de curatare a detergentului de vase adaugand cateva linguri de bicarbonat de sodiu in sticla cu detergent.
  • Inlatura petele din cesti presarand in ele bicarbonat de sodiu si frecandu-le cu o carpa uda; daca pata persista, amesteca bicarbonat de sodiu cu apa calda si lasa-l in cana, peste noapte.
  • Scapa de petele din termos la fel de simplu: pune 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu in vas, umple-l cu apa clocotit, pune-i capacul si lasa-l cateva ore la racit; scurge termosul si clateste-l bine.
Urmăriți Playtech.ro și pe