Zeama de lămâie este adesea utilizată nu doar în preparate sau băuturi, dar și în diverse trucuri pentru curățare.
Astfel că zeama de lămâie poate elimina murdăria de pe diverse suprafețe. Și nu doar atât, ci și de pe haine. Prin urmare, dacă și tu pui zeamă de lămâie la începutul programului de clătire și de stoarcere al mașinii de spălat vei observa diferența pe haine. Acesta curăță foarte bine petele de sânge și pe cele de suc de roșii, dar are și efect de albire. Pentru această operațiune este nevoie de 1-3 lămâi.
Dacă însă vrei să cureți cuptorul cu microunde și nu vrei să apelezi la diverse produse de curățat, poți utiliza cu brio zeama de lămâie. Pune sucul de la o jumătate de lămâie în 100 de mililitri de apă și pune amestecul în cuptorul cu microunde. Setează cuptorul cu microunde la o treaptă medie de putere pentru cinci minute, apoi poți curăța cu o lavetă interiorul.
Zeama de lămâie este, așadar, o soluție optimă pentru a curăța și a degresa și vasele, geamurile și blatul de bucătărie. Zeama de lămâie este bună și ca să cureți tocătoarele, întrucât îndepărtează bacteriile acumulate. Zeama de lămâie mai este și un bun dezodorizant pentru frigider, care, se știe, acumulează în timp diverse mirosuri. Pentru a le elimina, tot ce trebuie să faci este să pui pe o farfurie un burete curat, îmbibat cu zeamă de lămâie, și să îl lași peste noapte în frigider. Vei observa rezultatul a doua zi.
Zeama de lămâie, atât de naturală și de benefică pentru organism, datorită vitaminei C pe care o conține, este bună nu doar în salate, ci și pentru a împiedica oxidarea legumelor și fructelor, prin proprietățile-i antioxidante. Ea curăță, de asemenea, și coaja fructelor și legumelor și îndepărtează murdăria și pesticidele. În plus, cuburile de gheață ce se obțin din zeama de lămâie sunt chiar mai răcoritoare decât cele obișnuite și se pot adăuga în diverse băuturi.
Zeama de lămâie este un ajutor de nădejde și în frumusețe. Dacă este folosită în amestec cu puțină apă, ea albește dinții și împrospătează respirația.
Dacă ai probleme cu căderea părului sau cu mătreața, zeama de lămâie te poate și ajuta și în aceste cazuri. Masează scalpul cu sucul de lămâie sau clătește părul, după baie, cu o jumătate de litru de apă în care ai adăugat zeama de la o lămâie pentru a scăpa de aceste probleme.