Secretul celor mai buni cartofi prăjiți din lume. Rețeta e îmbunătățită

Secretul celor mai buni cartofi prăjiți din lume. Rețeta e îmbunătățită
Secretul celor mai buni cartofi prajiti din lume

Cartofii prăjiți reprezintă, fără doar și poate, una dintre alegerile preferate ale românilor, atunci când vine vorba de garnituri. Indiferent că îi mănânci alături de o friptură delicioasă, cu salată sau mici, cartofii sunt gustoși, sățioși și se prepară foarte repede. Iată un truc genial prin care îi poți savura la orice oră.

Cum se prepară cei mai buni cartofi prăjiți din lume

Cu toții ne dorim să obținem cartofi foarte crocanți la exterior și suculenți la interior, atunci când ne apucăm de gătit. Fie că așteptăm oaspeți la masă sau doar vrem să pregătim o gustare pentru un film, iată câteva trucuri prin care putem obține acei cartofi perfecți, ca cei serviți la restaurantele fast-food.

Maeștrii bucătari sunt de părere că trebuie să să prăjim cartofii de două ori și la două temperaturi diferite, deși există și alți factori care pot influența rezultatul final. Iată cum se prepară cei mai buni cartofi prăjiți. Ai nevoie doar de cartofi, 1 litru de ulei de floarea soarelui și sare, după gust.

În primul rând, trebuie să știi faptul că cei mai buni cartofi de folosit pentru a-i prăji sunt cei din soiurile Monalisa și Kennebec. Cartofii trebuie spălați și feliați corespunzător, în felii de aproximativ un centimetru grosime.

Odată ce ai feliat cartofii, aceștia trebuie lăsați la înmuiat într-un vas adânc, pentru 15 minute. În acest fel, cartofii nu se vor rumeni în urma oxidării și vom elimina o parte din amidonul pe care îl au cartofii.

Astfel, cartofii nu se vor mai lipi unul de altul în tigaie. Desigur, alegerea de a înmuia cartofii înainte de a-i prăji este opțională.

Cartofii se prăjesc în două tigăi separate

Foarte multe gospodine aleg să adauge sare în uleiul în care se vor prăji cartofii sau peste cartofii deja preparați, la final. Cu toate acestea, specialiștii în arta culinară recomandă să presărați un praf de sare peste cartofi, după ce i-ați înmuiat.

În ceea ce privește alegerea uleiului pentru prăjirea cartofilor, acesta poate fi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline extravirgin, renumit pentru faptul că poate da o aromă deosebită cartofilor prăjiți.

Cartofii se pot prăji folosind o friteuză electrică. Se pun feliile la foc mic, se scoate coșul din friteuză lăsând uleiul să se scurgă și, în timp ce setezi termostatul la maximum, scufunzi cartofii din nou imediat ce uleiul ajunge la un temperatura de 190º, astfel cartofii tăi vor fi rumeni și gustoși.

Care este secretul celor mai buni cartofi pai? Specialiștii recomandă să prăjim cartofii în două tigăi. În prima tigaie vom prăji cartofii timp de 7-8 minute la 140 de grade, iar apoi îi vom muta în a doua tigaie, unde-i vom face crocanți, prăjindu-i încă 5 minute la o temperatură de 190 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI