Atunci când spui castraveți murați te gândești, automat, la sezonul tomnatic, nu-i așa? Ei bine, gospodinele au dezvăluit secretul pentru a prepara cele mai bune murături și pe timpul verii. Iată o metodă genială care te ajută să faci conserve și în sezonul cald. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Pe lângă faptul că sunt extrem de delicioși și savuroși, castraveții murați sunt bogați în vitamine și minerale.
Să nu uităm să menționăm faptul că au puține calorii și pot fi consumați la orice oră din zi sau noapte. Murăturile se potrivesc de minune cu preparate la grătar, dar pot fi consumați și simpli.
Dacă ești un fan înrăit al castraveților murați și consideri că nicio friptură suculentă nu poate fi savurată fără o garnitură de murături, iată cum rețeta prin care poți pregăti murăturile pe timp de vară. Acesta este trucul genial care te ajută să eviți ca murăturile tale să prindă floare, în borcane.
Pentru început, se pun castraveții în borcane. Gospodinele te sfătuiesc să tai capetele legumelor, pentru ca aceștia să se facă mai repede.
Mai departe, după ce ai pus castraveții în recipientele alese, tot ce trebuie să faci este să toci usturoiul si să pui bucățelele printre castraveti. Deasupra acestora vei pune câte o crenguță de mărar și puțin cimbru.
În continuare, pune apă cu sare să fiarbă într-o oală. După ce apa va da în clocot, dă recipientul deoparte, la răcit. Toarnă apa peste castraveți astfel încât legumele să fie acoperite. Apoi, vei pune capacul. Borcanele se țin cu capacul în jos, astfel încât vei evita aerul să păstrundă.
Dacă vei respecta acești pași, te vei bucura de un borcan de castraveți murați de vară care nu vor face floare prea repede. Castraveții murați pot fi savurați și în plină vară, atunci când mănânci un piept de pui la grătar sau cartofi prăjiți și suculenți.