Ce trebuie să pui în borcanele cu murături ca să nu facă floare peste iarnă. Ingredientul secret pe care îl adaugă gospodinele

Ce trebuie să pui în borcanele cu murături ca să nu facă floare peste iarnă. Ingredientul secret pe care îl adaugă gospodinele
Ce trebuie sa pui in borcanele cu murături ca sa nu faca floare peste iarna. Ingredientul secret pe care il adauga gospodinele

Atunci când pregătești murăturile pentru iarnă, gospodinele îți dau câteva trucuri ca să faci lucrurile ca la carte și să te asiguri că respecții pașii întocmai, astfel încât murăturile să fie depozitate corect și să nu facă floare pe timp de iarnă. Ce ingredient trebuie să pui în recipientele alese.

Cum se pun corect pepenii la murat

Fie că vorbim despre gogoșari, castraveți, gogonele, conopidă sau pepeni, borcanele cu murături se găsesc în majoritatea gospodăriilor din România. Încă de la sfârșitul verii, gospodinele pregătesc legumele pentru a le pune la murat, conform tradițiilor și retețelor transmise din generație în generație.

Mai puțin populari decât castraveții și gogoșarii, pepenii murați sunt extrem de gustoși și nu necesită foarte multă muncă de pregătire, susțin specialiștii.

Sunt considerați adevărate delicatese, în special pepenii de dimensiuni mici, care nu sunt foarte copți. Atunci când pui pepeni la murat, este imperativ necesar să fii atent la borcanele pe care le alegi și cum prepari saramura în care vor sta legumele.

În primul rând, trebuie să speli pepenii foarte bine, pentru a te asigura că nu mai există nicio urmă de pământ pe legume. Pentru a pune pepenii la murat, trebuie să alegi un butoi încăpător, pe care-l vei curăța, în prealabil, cu apă clocotită.

Ingredientul pe care trebuie să-l pui în butoi, ca să nu prindă murăturile floare

Recipientul pe care-l vei folosi pentru a pune murăturile trebuie să aibă o gură largă pentru ca pepenii să poată încăpea fără probleme. Gospodinele susțin că pepenii mici sunt cei mai gustoși și nu riscă să se înmoaie.

Așadar, data viitoare când mergi la piață, asigură-te că îi vei alege pe cei mai buni, mai exact, pepenii care au coaja tare. Aceștia vor rezista foarte bine în saramură.

Când pregătești butoiul sau borcanele pentru murături, iată ce trebuie să știi și care sunt trucurile de care e bine să ții cont. Pe fundul butoiului vei așeza frunze de țelină și bețe de mărar, peste care vei pune primul strat pe pepeni.

Vei observa că vor rămâne mici spații libere în care vei putea adăuga rădăcini de hrean tăiate fâșii, dar și mere, gulii sau morcovi. Urmează apoi un alt strat de pepeni și vei continua procesul până când recipientul se va umple până la refuz.

Un truc genial este să pui frunze de viță de vie deasupra murăturilor, pentru ca acestea să nu prindă floare peste iarnă. Pepenii murați în saramură sunt extrem de gustoși și țin locul oricărei garnituri.