Castraveți murați de vară, după o rețetă din în anii ’70. Ce ingredient secret se punea atunci

Castraveți murați de vară, după o rețetă din în anii '70. Ce ingredient secret se punea atunci
Castraveți murați de vară, după o rețetă din în anii '70

Pe lângă faptul că sunt foarte savuroși, castraveții murați sunt bogați și în vitamine și minerale, și au puține calorii. Ei se potrivesc de minune cu preparate la grătar, dar pot fi consumați și simpli.

Castraveți murați de vară, după o rețetă din în anii ’70

Rețeta de castraveți murați de vară pe care ți-o prezentăm acum este una cu adevărat specială, deoarece are vechime și ingrediente inedite.

Ingrediente pentru rețetă castraveți murați de vară

  • castraveți
  • usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)
  • țelină
  • lăstari de vișin
  • cuișoare
  • inflorescențe de mărar
  • soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă)

Iată cum se prepară castraveții murați de vară

Înainte de toate, castraveții trebuie să fie bine spălați. De asemenea, se clătesc scurt sub jetul de apă și lăstarii de vișin, și inflorescențele de mărar. Se pot pune pe fundul borcanului o floare de mărar, 2 căței de usturoi întregi și un lăstar de vișin de 5-10 cm. Castraveții se așează astfel încât să încapă cât mai mulți, fără să fie însă forțați să intre în borcan.

Se mai pune și o floare medie de mărar și o bucată de lăstar de vișin, și pe la mijlocul borcanului. Se umple după aceea borcanul cu castraveți, iar deasupra se pune o floare de mărar, o tulpină de țelină, dar și un alt lăstar de vișin. Se adaugă și 5-6 cuișoare și soluția de sare cu apă până ce se acoperă conținutul borcanului. Se închide apoi borcanul cu capac ermetic și se lasă borcanul la soare în prima zi, pentru a se accelera fermentația.

A doua zi însă, se mută borcanul la semiumbră. Astfel, o să obții niște castraveți murați de vară absolut delicioși. În aproximativ cinci zile, castraveții se vor putea servi alături de o mâncare delicioasă, pot fi adăugați într-o salată sau pot fi asezonați cu preparate făcute la grătar. O rețetă de mâncare care să se potrivească cu castraveții murați de vară poate fi tocana de cartofi.

Ca ingrediente, nu ai nevoie decât de 500-600 g cartofi, 2 bucăți ceapă (sau 1 ceapa mare), 4-5 bucăți de roșii, un ardei gras, 2 căței de usturoi, 100 ml de ulei, pătrunjel verde, o linguriță de boia, sare, piper după gust. O altă rețetă care se pretează a fi consumată cu castraveții murați de vară este și pilaf de orez cu pui. Ca ingrediente, ai nevoie de aripioare, spate, piept, pipota, inimioare, 1 ceapă mare tăiată mărunt, 1 morcov ras, 1 conserva roșii, sare, piper, după gust, orez,
2-3 linguri ulei.