Cozonacul este unul dintre produsele care nu lipsește niciodată de pe mesele de sărbători. Dacă vrei să te bucuri și tu mai multă vreme de gestul său unic, ai ajuns la locul potrivit. Află în rândurile de mai jos care este trucul genial prin care să păstrezi cozonacul proaspăt mai mult timp. Cum trebuie să procedezi, după ce l-ai scos din cuptor.
Cozonacul este unul dintre produsele care face furori în perioada sărbătorilor de iarnă. Nu lipsește niciodată de pe mese și nimeni nu se satură doar cu o felie din desert. Din păcate, dacă este păstrat pe masă, nu rezistă mult timp proaspăt. Cele mai experimentate gospodine au găsit o modalitate de a prelungi păstrarea sa în condiții optime.
Înainte de a aborda acest subiect, să vorbim despre cum ar trebui să fie mâncat, de fapt, cozonacul. Specialiștii în nutriție ne recomandă tuturor să ne pregătim din timp pentru masa de Crăciun. În acest sens, putem să apelăm la unele trucuri cu ajutorul cărora să ușurăm procesul de digestie. Unul dintre acestea se aplică și în cazul deserturilor.
Pentru a nu acumula kilograme în plus de sărbători, medicii ne recomandă să fim atenți în ce moment al zilei consumăm produsele expuse pe mese. Cozonacul, de exemplu, este o „bombă” de zahăr. Pentru că prezintă multe calorii, este indicat să fim atenți la câte felii de desert mâncăm.
Cel mai bine este să consumăm cozonac după ce am terminat de mâncat prânzul. În acest fel, fibrele se vor amesteca cu caloriile, iar impactul desertului asupra organismului nu va fi la fel de „sever”. Dacă insisți să consumi cozonac dimineața, este indicat să o faci în combinație cu iaurt.
Revenind la problema prospețimii cozonacului, așa cum am spus, produsul nu poate fi păstrat pe masă decât în jur de câteva ore până să înceapă să se usuce. Pentru a se menține proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp, este nevoie să apelăm la un truc foarte simplu. Cele mai experimentate gospodine au explicat cum trebuie să procedăm pentru a ne bucura de acest desert mai multe zile la rând.
Așadar, cozonacul trebuie învelit în hârtie de copt sau într-o hârtie dintr-o coală mare de scris. Apoi, trebuie înfășurat într-un şervet de pânză groasă și pus într-o pungă de plastic, la temperaturi scăzute. Atenție, însă! Nu depozita cozonacul la frigider. Produsele menținute la frigider se deshidratează.
Cozonacul înfășurat cum am explicat mai sus poate fi consumat câteva zile consecutive. Dacă nu dispui de hârtie de coală de scirs sau hârtie de copt, poți să folosești pungi de hârtie sau folie alimentară. Trucul va funcționa la fel de bine.