Trucul genial pentru hainele pe care le pui în mașina de spălat. De ce să pui sare pe ele înainte de program

Trucul genial pentru hainele pe care le pui în mașina de spălat. De ce să pui sare pe ele înainte de program
Trucul genial pentru hainele pe care le pui în mașina de spălat.

Trucul genial pentru hainele pe care le pui în mașina de spălat. De ce să pui sare pe ele înainte de program. Sarea este un ingredient utilizat tot mai folosit la diverse trucuri în casă. De la mâncare, la curățenie, sarea face o treabă de nota zece. Iată de ce să pui hainele în apă cu sare înainte de a le pune în mașina de spălat.

Trucul genial pentru hainele pe care le pui în mașina de spălat

Este un truc simplu și de mare ajutor pentru toate gospodinele. Sarea este foarte bună în combaterea petelor de pe haine, nu numai pentru a fi pusă în mâncare. Foarte multe dintre haine rămân fără culoare la un moment dat, mai ales hainele negre. Sarea le ajută pe gospodine pentru a rezolva problema.

Hainele negre își pierd din culoare după 2-3 spălări. Sarea este de mare ajutor în această situație. Tot ce trebuie să faci este să pui o jumătate de cană de sare în doi litri de apă și să lași hainele acolo pentru o jumătate de oră. Apoi, acestea se pun la un program de spălare normal. Vei reuși să prelungești durata de viață a rufelor și să păstrezi un intens al hainelor.

Alte trucuri utile

Astfel, nu trebuie să arunci hainele dacă mai vechi nu se mai curăță. Înainte de a lua această decizie, poți încerca soluțiile de mai jos deoarece sunt de mare ajutor. Ai nevoie de câteva lucruri pe care poate le ai chiar deja în casă.

Bicarbonatul de sodiu este și el folositor. Trebuie să pregătești un amestec dintr-o linguriță cu acest ingredient și patru linguri de apă. Amestecul se pune peste pete și se lasă acolo pentru câteva minute. Apoi, hainele se spală ca de obicei. Și aspirina este utilă în acest caz. Ea este un medicament, dar poate fi folosit și la scoaterea petelor de pe haine.

Apoi, într-un recipient cu apă se pun șase pastile de aspirină zdrobite și se înmoaie hainele acolo. Se lasă hainele vreme de 20 de minute. Se spală apoi la un program obișnuit, cu detergent.

Oțetul și lămâia fac un amestec este eficient atunci când cureți hainele pătate de mai mult timp. Într-un litru de apă se pune o lingură de oțet și o lingură de zeamă de lămâie, apoi se înmoaie hainele. Se spală hainele apoi cu un detergent obișnuit.