29 iul. 2022 | 16:30

Primul lucru pe care trebuie să îl faci cu hainele abia cumpărate. E foarte important, nu îl ignora!

Diverse
Primul lucru pe care trebuie să îl faci cu hainele abia cumpărate. E foarte important, nu îl ignora!
Ce trebuie să faci cu hainele abia cumpărate. Ce a dezvăluit o angajată despre articolele vestimentare noi e pur și simplu halucinant.

Atunci când cumpărăm haine noi, dorința de a le etala poate fi copleșitoare. La fel se întâmplă și atunci când primim diverse articole vestimentare sub formă de cadou. Însă ar trebui să fim mult mai atenți la ceea ce facem cu hainele, după ce le ridicăm din magazin. Specialiștii în fabricarea textilelor, dermatologie și imunologie, precum și angajații din astfel de societăți trag un semnal de alarmă. Află ce trebuie să faci cu hainele imediat după ce le cumperi.

Ce trebuie să faci cu hainele noi, după ce le cumperi

Hainele din ziua de azi sunt mult mai versatile. Sunt mai colorate, mai ușor de păstrat curate. Totodată, ele necesită mai puțin timp pentru a fi călcate. Bineînțeles, în comparație cu țesăturile folosite în generațiile trecute.

Dar, cu toate acestea, frumusețea garderobei vine la pachet cu un preț scump. Culorile intense, pantalonii care par că nu se șifonează niciodată și cămășile rezistente la pete sunt astfel datorită rezistenței unor substanțe chimice. Acestea din urmă pot fi extrem de dure pentru piele.

Industria modei și producătorii de textile folosesc adesea coloranți de dispersie, formaldehidă și rășini de finisare pentru a face haine mai atrăgătoare pentru clienți. Mai multe studii au arătat că acei compuși prezenți în cantități semnificative în haine pot provoca iritații ale pielii. Mai ales dacă este vorba despre cazul unei persoane cu piele sensibilă.

Simptome precum reacții alergice pot să apară la doar câteva ore după purtarea pentru prima dată a hainei noi. Ele se pot manifesta pe durata a câtorva săptămâni. Dermatologii spun că această afecțiune care este declanșată de contactul textil poate să fie evitată dacă spălăm hainele înainte de a fi purtate. Acest obicei reduce semnificativ expunerea la substanțele chimice, potrivit Charlie’s Shop.

Dezvăluirile șocante ale unei angajate despre hainele noi

De ce să spălăm hainele noi? Este mai întâi de toate igienic să ne spălăm hainele noi. Iar motivul este unul foarte simplu: niciodată nu știm ce se întâmplă cu ele în magazine. O angajată a unei societăți care se ocupă de comercializarea articolelor vestimentare a vorbit despre un gest dezgustător comis de către colegii săi.

Din cauza că angajatorul societății își obliga salariații să poarte haine de la brandul cu pricina în turele de muncă, angajații au recurs la un gest pur și simplu șocant. Pentru că nu voiau să dea bani pe haine scumpe, îndepărtau etichetele de la articole din magazin. Angajații purtau hainele din magazin și, la finalul zilei, le reetichetau spre a fi vândute.

Citește și: Hainele care nu trebuie băgate niciodată la mașina de spălat. Rămâi fără ele după ce le scoți

„Nu aveam voie să purtăm haine de la alte mărci sau de la alte magazine. Managerul te aprecia mai ales dacă purtai lucruri din noua colecție. Muncești toată ziua. Transpiri. Întotdeauna mi s-a părut dezgustător ce făceau colegii mei. Deci, acesta e sfatul meu pentru voi: spălați hainele după ce le-ați cumpărat!”, a transmis angajata, potrivit SpyNews.ro.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Guvernul schimbă Codul Fiscal. Reguli noi la plata impozitului pe anumite clădiri
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro