De multe ori ni se poate întâmpla să cumpărăm brânză proaspătă de la piață sau din marile centre comerciale și să realizăm, după un scurt timp, că produsul nu s-a conservat cum trebuie. Iată cele mai simple trucuri prin care poți păstra brânza nealterată pentru mai mult timp.
Dacă te numeri printre persoanele care se plâng de faptul că, imediat după ce au cumpărat brânza, au observat că produsul a început să râncezească, ei bine, acest truc este pentru tine. Cum poți face ca brânza să nu se strice.
Un truc genial este să împachetezi brânza în hârtie de copt sau să o înfășori într-o bucată de pânză. Gospodinele te sfătuiesc să nu cumva să lași brânza pe farfurie, în frigider, sau în ambalajul propriu, cel în care a fost comercializată.
În caz contrar, brânza va prinde un miros înțepător. De asemenea, este important să eviți să o pui într-o folie de plastic. În cazul în care împachetezi brânza în pânză de bumbac, atunci va trebui să o umezești în fiecare zi.
Referitor la depozitarea brânzei în frigider, reține faptul că brânza trebuie ținută în sertarul special pentru legume, locul în care umiditatea este cea mai crescută din refrigerator.
Dacă produsele tale lactate sunt mai grase sau preferi brânza de burduf, acestea se pot pune la frigider chiar și pentru câteva luni dacă sunt înfășurate în hârtie cerată, apoi într-o pungă de plastic. Brânza de burduf se poate ține și într-un borcan, ca să nu prindă aer, deasupra căruia vei așeza untură.
Trebuie să reții un aspect important, anume că perioada de timp pentru care brânzeturile pot fi păstrate în refrigerator, după ce ai desigilat ambalajul în care au venit, depinde foarte mult de tipul de brânză.
Cu alte cuvinte, soiurile moi tind să se strice mai repede decât brânzeturile mai tari. Dacă observi câteva pete de mucegai albastru sau verde pe brânza tare, tot ce trebuie să faci este să tai cel puțin 2,5 cm în jurul și sub acele pete.
Petele albe de pe anumite brânzeturi tari învechite, precum cheddar, parmezan și Gouda sunt normale și pot fi consumate fără probleme, fiind cristale de lactat de calciu, care se formează din amestecul acidului lactic cu calciul.