Ce truc genial să folosești pentru ca ciorba ta să nu iasă prea sărată sau prea condimentată. Se întâmplă ca uneori să mai greșești cantitatea de sare din ciorbă sau tocană, însă secretul care ți-l vom dezvălui pe parcurs te va ajuta să remediezi situația.
Astfel, dacă ciorba sau tocana ta prea sărată sau prea condimentată, o anumită legumă te poate ajuta să repari gustul. Leguma aceasta tăiată și adăugată în mâncare va absorbi sare în exces pe măsură ce se gătește și va lăsa și amidon în mâncare, care va dilua și mai mult sărătura. După cum prea bine ți-au dat seama este vorba despre cartof. Prin urmare, apelează cu încredere la acest truc ori de câte ori ți se întâmplă să greșești cantitatea de sare din mâncarea ta.
Și dacă tot am vorbit de ciorbă, îți dezvăluim și o rețetă absolut delicioasă a acestui preparat. Este vorba despre ciorba de văcuță. Iată ingredientele și modul de preparare.
700 g carne de vită pentru ciorbă
3 morcovi
2 rădăcini de patrunjel
1 rădăcina de păstârnac
1 țelina mică (sau o felie dintr-una mare)
1 ceapă medie
3 cartofi medii
150 g mazare boabe (proaspată sau congelată)
150 g păstăi de fasole verde (proaspete sau congelate)
300 ml suc de roșii sau bulion de casa
sare
1 lingură de ulei
1 crenguță de cimbru uscat
frunze proaspete de leuștean sau țelină
Se așază o bucată de carne împreună cu 4 L de apă și 2 lingurițe de sare în oala cu presiune și se închide ermetic. Se pune pe foc mediu și se cronometrează 45 de minute din momentul în care ajunge la punctul de fierbere.
Carnea fiartă se scoate într-un castron și se lasă la răcorit puțin, iar supa se strecoară și se mută într-o oală curată. După carnea fiartă s-a răcorit, se taie cubulețe. Zarzavatul se taie tot cubulețe, la fel și cartofii și ceapa, în timp ce fasolea verde ar putea fi deja tăiată.
Morcovul se călește mai întâi la foc mic cu o lingură de ulei. Supa limpede se mută într-o oală mare și așază din nou pe foc. Se adaugă în ea zarzavatul tocat și morcovul călit, cimbru.
După 20 de minute de fierbere a zarzavatului se pun iar în oală și bucățelele de carne, ceapa tocată și cubulețele de cartof. Se lasă din nou ciorba la fiert 15 minute. Se gustă și se potrivește de sare. Se adaugă și mazărea și fasolea verde, dar și sucul de roșii. Se stinge apoi focul și se lasă 10 minute să se răcorească. Se adaugă și frunze de leuștean sau de țelină.