Cum se gătește corect carnea de pui, de fapt. Mihaela Bilic îți spune trucul suprem

Cum se gătește corect carnea de pui, de fapt. Mihaela Bilic îți spune trucul suprem
Mihaela Bilic, adevărul despre carnea de pui

Carnea de pui este introdusă în multe rețete delicioase, dar probabil că, de multe ori, te-ai întrebat cum poate aceasta să fie gătită pentru ca familia ta să profite de toate beneficiile pe care le are. Mihaela Bilic a spus secretul, așa că mulți români o să se bucure de ce s-a aflat acum!

Mihaela Bilic, trucuri senzaționale pentru români. Ce a spus despre carnea de pui

Multă lume preferă să mănânce carne de pui introdusă în fel și fel de rețețe pline de savoare, dar aceasta trebuie să fie gătită cât mai corect pentru a profita de tot ce are de oferit. Mihaela Bilic s-a decis să împărtășească cu urmăritorii săi din mediul online câteva trucuri.

Astfel, foarte multe gospodine o să își schimbe total metoda de a găti carne de pui.

„Gătitul în mediu acid (pe bază de sos de roșii) și folosirea de oțet în salate cresc utilizarea fierului din mâncare; vitamina C din fructe și legume triplează cantitatea de fier absorbită din alimente.”, a început postarea Mihaelei Bilic de pe Instagram.

Cum trebuie să fie gătită carnea de pui. Mihaela Bilic a oferit un sfat de aur

Nutriționistul i-a sfătuit pe internauți să se folosească de anumite trucuri atunci când gătesc carne de pui pentru a schimba total beneficiile pe care îl are acest produs. Mihaela Bilic a mărturisit că secretul stă în vasul care este folosit în momentul în care gospodinele vor să gătească ceva delicios.

Mai exact, toată lumea ar trebui să folosească vase din fontă sau fier pentru a se îmbogăți substanțial conținutul de fier din produsul final. De asemenea, trebuie să fie aleasă cu grijă bucata de carne înainte de a o introduce în rețetă pentru a avea mai multe beneficii.

„Prepararea alimentelor în vase din fontă sau fier îmbogățește substanțial conținutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gătit în cratiță de inox conține 1 mg fier, în timp ce gătitul în cratița din fontă îi adaugă încă 10 mg fier.

Fierul nu este distrus de căldură, deci carnea preparată în sânge este la fel de bogată în fier ca și cea bine gătită.

Contează ce bucată de carne alegem, cu cât este mai roșie și mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decât pieptul!”, a mai spus Mihaela Bilic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI