Cei care obișnuiesc să recicleze știu de ce nu ar trebui să arunci niciodată resturile de săpun. Din ele pot fi create produse noi, eficiente și parfumate, care vor fi apreciate de întreaga familie. În plus, vei avea și satisfacția că ai contribuit la limitarea risipei, făcând un săpun nou chiar cu mâinile tale. Procesul este extrem de simplu, după cum vei vedea în rândurile de mai jos.
Valorificarea resturilor de săpun reprezintă un proces foarte ușor, care-ți va permite să creezi în doar câteva momente o bucată nouă de săpun. Primul pas ar fi să aduni toate bucățelele de săpun care ți-au rămas, după care va trebui să le pui într-un borcan de sticlă. Ulterior, adaugă în recipient orice cremă care este pe gustul tău.
Poți folosi, de exemplu, un produs hidratant, cum ar fi loțiunea de corp. În plus, nu trebuie să adaugi o cantitate mare. Câțiva stropi vor fi suficienți. Mai deparete, tot ce-ți rămâne de făcut este să pui borcanul cu resturile de săpun și loțiune pe baie de aburi. Atenție, nu trebuie să acoperi complet borcanul în timp ce săpunul se topește.
Amestecă în mod constant conținutul din borcan, pentru a combina toate săpunurile și pentru a elimina de tot bucățile solide. Alege o matriță din silicon, cu forma și dimensiunea dorite, după care toarnă în ea conținutul din borcan. Ai grijă, însă, să nu te frigi. Nu atinge lichidul fierbinte și poartă mănuși termorezistente.
Citește și: Trucul genial cu ceapă în mașina de spălat. Ce se întâmplă în doar 15 minute
Ultimul pas ar fi să aștepți câteva ore pentru ca săpunul să se răcească și să capete formă. Procedând astfel, vei obține un nou baton de săpun, în culorile și aromele preferate.
Mai mult, din resturile de săpun poți obține chiar un săpun lichid pentru mâini sau un gel de duș. Pentru a face acest lucru, începe prin a da pe răzătoare batonul de săpun. Trebuie să-l transformi în pudră. De asemenea, este important să îl cântărești.
Pentru 40 de grame de săpun, spre exemplu, vei avea nevoie de patru căni de apă. Se pune apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adaugă săpunul dat pe răzătoare și se lasă focul mic. Este important ca săpunul să se topească și să se amestece cu apa fără a forma cocoloașe.
Când vezi că săpunul s-a dizolvat complet, lasă-l să se răcească. În timp ce se răcește, vei observa că acesta se va îngroșa și va căpăta consistența unui jeleu. Când s-a răcit complet, toarnă-l în orice flacon sau distribuitor cu pompiță dorești.
Înainte de a închide recipientul, amestecă săpunul cu o linguriță.