Cum faci săpun antibacterian chiar acasă. Uite cât de simplu este

Cum faci săpun antibacterian chiar acasă. Uite cât de simplu este
Cum se face sapunul antibacterian de casa

În perioada de pandemiei de coronavirus se vorbește mult despre spălarea mâinilor. Aceasta este una dintre măsurile de barieră pentru combaterea râspândirii coronavirusului. 

Cum faci săpun antibacterian chiar acasă

Astfel că acest gest de igienă a fost întotdeauna important ca să combați prolieferaraea germenilor și a bolilor infecțioase, precum gripa, gastroenterita. Trebuie să știți că săpunul antibacterian de casă este excelent pentru întreaga familie și atent cu pielea sensibilă și oferă o curățare excelentă a mâinilor. Săpunul antibacterian făcut acasă este moale și fără substanțe chimice, iar acest antivirus extrem de eficient pentru igiena mâinilor este ușor de făcut.

Reteta sapunului antibacterian de casa

Chiar dacă nu are triclosan, agentul antiseptic dăunător folosit în produsele comerciale, orice săpun este bactericid. În rețeta este de recomandat și adăugarea uleiului esențial de arbore de ceai. Întrucât uleiurile nu sunt foarte miscibile în apă, acest ingredient va rămâne opțional, întrucât este mai puțin ecologic. Chiar și așa, oferă săpunului proprietăți anti-infecțioase, antibacteriene, antiparazitare și antifungice. Iată, așadar, ingredientele săpunului antibacterian de casă.

Ingrediente săpun antibacterian de casă

– 35 g sapun dur
– 400 ml apa limpede
– 2 linguri de miere (sau glicerina vegetala daca aveti)
– 2 linguri de ulei de masline (sau orice alt ulei vegetal la alegere: migdale dulci, de exemplu)
– Aproximativ 10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai
– O sticla cu pompa (500 ml)

Mod de preparare săpun antibacterian de casă

Ca și mod de preparare, în primul rând radeți săpunul și topiți-l într-o tigaie cu apă. Odată ce s-a lichefiat, trebuie să luați tigaia de pe foc și se adaugă mierea și uleiul. Aceste ingrediente vă vor ajuta să faceți o formulă mai moale pe mâini. Apoi, se lasă la răcit înainte de a adăuga picăturile de ulei esențial de arbore de ceai. Dacă îl adăugați în compoziția fierbinte, se poate să pierdeți toate proprietățile pe care le are. Dacă este totul bine încorporat, nu trebuie decât să vă turnați amestecul în sticlă. Produsul este gata de utilizare, iar după spălare luați în considerare să aplicați un strat de gel de aloe vera pe mâini deoarece este un bun hidratant.

De menționat este că un atu important  al sapunului de casa este acela că îl puteți utiliza fără a vă face griji legate de sănătate pielea de pe față, de pe gât și de pe corp. Detergenții puternici din șampoanele din comerț afectează nu doar scalpul, ci și tenul sau pielea corpului prin contactul, greu de evitat, cu acestea.