09 feb. 2022 | 15:27

Trucul genial care împiedică mâncarea să mai dea în foc. Gospodinele iscusite îl folosesc deja

Utile
Trucul genial care împiedică mâncarea să mai dea în foc. Gospodinele iscusite îl folosesc deja
Trucul genial care împiedică mâncarea să mai dea în foc

Ce truc să folosești pentru a împiedica mâncarea să mai dea în foc. Gospodinele iscusite îl folosesc deja, însă trucul poate fi la îndemâna oricui. Astfel, nu mai riști ca mâncarea să se reverse din oală pe aragaz, evitând murdăria sau petele inestetice care rămân apoi. Trucul are la bază o explicație științifică destul de simplă.

Trucul genial care împiedică mâncarea să mai dea în foc

Trucul care împiedică mâncarea să mai dea în foc este acela de a lua o lingură de lemn și de a o pune deasupra cratiței. Vei observa astfel că lichidul transformat în spumă nu o să mai treacă de marginea cratiței în care fierbi, fie pastele, fie laptele etc.

Explicația este simplă și nu este vorba despre nicio magie la mijloc. Se întâmplă asta deoarece lemnul este un bun izolator și nu va conduce căldura.

Astfel, lingura de lemn va rămâne mai rece decât oala în care este fiert preparatul tău, iar bulele formate se transformă din nou în lichid când ating de ea.

Aragazul va rămâne impecabil și nu vei mai avea grija mâncării care dă în foc. Trebuie însă să ai grijă să înlocuiești lingura atunci când se încălzește, întrucât trucul nu va mai fi eficient.

Ce mai poți face

Dacă însă nu dorești să apelezi la un astfel de truc, mai poți apela la alte soluții salvatoare. Ai nevoie de oala potrivită, un sufucient de mare pentru ca laptele, cafeaua, pastele, tocănițele sau ciorbele să-ți dea în foc.

Nu umple oala până la limita de sus și nu uita să lași focul mic. Atunci când lichidul începe să se ridice, amestecă ușor și ia de pe foc oala, repetând procesul până ce lichidul este fiert.

În cazul laptelui, trebuie să știi că există vase specializare pentru fierberea lui, net superioare celor uzuale. Astfel, vei evita problema murdăririi aragazului și pierderea unei cantități de lichid. Secretul constă în faptul că pereții vasului specializat sunt mai groși față de un ibric obișnuit, fapt care va face ca procesul de fierbere să fie mai lent, iar temperatura de fierbere să fie una constantă.

Alte trucuri în bucătărie

Gospodinele mai apelează și la alte trucuri, atunci când sunt la cratiță. Spre exemplu, ca să nu mai lăcrimeze atunci când toacă ceapa, tot ce au de făcut este să o țină într-un bol cu apă pentru câteva minute sau într-un bol în care ai stors o lămâie în prealabil.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Capital.ro
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust. UE a dat directiva
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Anunțul AȘTEPTAT de TOȚI pensionarii! VIN TALOANELE MĂRITE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro