Trucul care te ajută să faci economie când folosești aerul condiționat. Așa vei menține mai mult timp răcoarea în casă

Trucul care te ajută să faci economie când folosești aerul condiționat. Așa vei menține mai mult timp răcoarea în casă
Trucul care te ajută să faci economie când folosești aerul condiționat

Care este trucul care te ajută să faci economie atunci când folosești aerul condiționat, element care a devenit indispensabil în apartamentele încinse de soare. Deoarece este aparatul care consumă mai multă energie electrică decât frigiderul, acesta trebuie folosit corect, pentru a reduce costurile la energie electrică.

Trucul care te ajută să faci economie când folosești aerul condiționat

Aerul condiționat este o soluție rapidă să răcorești casa și să te bucuri de un confort termic adecvat. Chiar și așa, pentru mulți oameni acest aparat a devenit un lux. Prețul la energia electrică este în creștere, iar consumul crește și el odată cu valorile termice de afară.

Aparatul de aer condiționat este cel mai mare consumator de energie din casă în lunile de vară, iar specialiștii în energie sunt de părere că acesta consumă circa 17% din consumul anual al unei gospodării.

Mulți români folosesc intens aerul condiționat în zilele toride, iar consumul de energie în doar o lună poate să echivaleze cu energia pe care o consumă un frigider pe un an întreg. Pentru a folosi aparatul de aer condiționat într-un mod în care să consumi cât mai puțină electricitate, trebuie să tragi draperiile când pornești aerul condiționat.

  • cureți filtrele aparatului o dată la două luni, întrucât contează foarte mult ca aparatul să funcționeze în stare optimă
  • să setezi o temperatură cuprinsă între 21 și 25 de grade, dacă vrei să răcorești casa mai repede și să lași aerul condiționat să funcționeze așa numai 30 de minute
  • să setezi apoi o temperatură cu 3-4 grade mai mică decât temperatura de afară, pe prima treaptă a ventilatorului și să lași aerul condiționat să funcționeze așa câteva ore

Sfaturi utile pentru aparatul de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat răcește aerul și elimină umezeala din casă, prin urmare nu mai este nevoie de o temperatură prea scăzută, ca să te simți bine în casă. De asemenea, cu cât aparatul de aer condiționat este setat mai rece și pe o treaptă superioară de ventilație, cu atât aparatul va consuma mai mult.

Alte sfaturi utile în privința aparatului de aer condiționat este achiziționarea unui aparat modern economic, cu tehnologia inverter, să închizi ușile și ferestrele când îl pornești, să tragi draperiile și fă umbră în toata casa pentru a se păstra răcoarea mai mult timp și să pui aparatul pe pauză, dacă ai răcorit suficient încăperea, și să aștepți măcar o oră înainte de a-l porni din nou, ideal ar fi două ore.