Când vine vorba de sfaturi de gătit, întotdeauna este indicat să ții cont de toate recomandările pentru a avea cele mai bune rezultate acasă. Prin urmare, de această dată gospodinele împărtășesc modul de depozitare a brânzei proaspete, astfel încât să dureze mai mult.
Nu mulți sunt cei care știu asta, dar brânza poate însoți foarte multe feluri de mâncare, fiind un element de bază al bucătăriei. Brânza este un ingredient de bază în gastronomie, prin urmare este important să păstrați brânza proaspătă pentru cât mai mult timp.
Brânza proaspătă, atunci când este ținută în frigider, rămâne proaspătă până la șase luni de la depozitare, atâta timp cât este păstrată în ambalajul nedeschis.
Foarte important de știut este că, odată desfăcut ambalajul, brânza poate avea o durată de valabilitate de până la șase săptămâni. Un alt truc important este să depozitezi brânza în mod corespunzător, astfel încât să nu se usuce.
Cu siguranță ți s-a întâmplat să ai o brânză proaspătă delicioasă pe care ai cumpărat-o dintr-un magazin sau un loc gourmet iar în primele zile și-a păstrat consistența lină și delicioasă.
Ce se întâmplă după câteva zile când începe să râncezească sau capătă un aspect gălbui? Un truc ideal ar fi să pui ulei de măsline peste brânză, într-un borcan, pentru ca alimentul să rămână proaspăt pentru mai mult timp.
Gospodinele îți vor dezvălui câteva dintre secretele lor cele mai de preț care te vor ajuta să păstrezi brânza proaspătă.
Lucrul cel mai important de care trebuie să țineți cont este faptul că brânza proaspătă trebuie să aibă o temperatură adecvată situată între 8 și 12 grade, motiv pentru care specialiștii te sfătuiesc să pui brânza lângă sertarul legumelor din frigider, pentru a nu-și pierde consistența și aroma.