21 oct. 2024 | 19:44

Trucul bunicilor pentru a scurta tivul pantalonilor chiar dacă nu știi să coși

Utile
Trucul bunicilor pentru a scurta tivul pantalonilor chiar dacă nu știi să coși
Bunicile sau mamele erau cu adevărat magice!

Nu toată lumea se descurcă cu acul și ața, iar mersul la croitorie pentru ajustări minore poate părea o pierdere de timp și bani. Însă, unii dintre noi, și cu ceva pricepere, apelează la trucul bunicilor pentru a scurta tivul pantalonilor chiar dacă nu știi să coși.

Ce te faci dacă tivul pantalonilor e mai lung?

Există momente în care îți dorești să ajustezi tivul pantalonilor, dar nu ai la îndemână un ac și ață sau nu te pricepi la cusut.

Cu toate acestea, bunicii noștri aveau câteva trucuri simple și eficiente pentru a rezolva astfel de probleme fără prea mare bătaie de cap.  Bunicii noștri aveau soluții ingenioase pentru tot felul de probleme, inclusiv pentru tivul de la pantaloni.

Dar, deși astăzi depindem în întregime de locurile de unde cumpărăm haine sau direct de foarfece pentru a scurta cât mai bine pantalonii, există încă metode simple, moștenite de la bunici care ne pot ajuta să rezolvăm astfel de situațiii.

Unul dintre aceste trucuri îți permite să scurtezi tivul pantalonilor fără să fie nevoie să coși, iar metoda este la fel de utilă astăzi pe cât era în trecut.

Trucul bunicilor pentru a scurta tivul pantalonilor chiar dacă nu știi să coși

Trucul bunicilor pentru a scurta tivul pantalonilor fără să fie nevoie să coși implică folosirea unei benzi adezive speciale pentru materiale, cunoscută și sub denumirea de „bandă termoadezivă” sau „bandă pentru tivuri”.

Această bandă poate fi găsită în magazinele de mercerie și este extrem de simplu de folosit. Această metodă este rapidă și eficientă, iar pantalonii tăi vor arăta impecabil.

În plus, este o soluție ideală pentru cei care nu au abilități de cusut, dar vor să facă mici ajustări acasă. De fapt, este o chestiune de a trece la treabă și de a o face în cel mai bun mod posibil. Este o opțiune foarte recomandată care poate sfârși prin a fi cea care face o diferență semnificativă.

Ce trebuie să faci să-ți scurtezi tivul la pantaloni

Tot ce ai de făcut în acest caz, este să întorci pantalonii pe dos și măsoară cât de mult trebuie să scurtezi tivul. Poți folosi un metru de croitorie pentru a obține dimensiunea exactă.

Taie o bucată de bandă termoadezivă corespunzătoare lungimii tivului. Așază banda pe marginea pantalonului și pliază materialul peste ea. Folosește un fier de călcat pentru a presa banda termoadezivă, aplicând căldură. Aceasta va fuziona cu materialul, fixând tivul fără cusături.

Această tehnică folosită de bunici pentru a scurta partea de jos a pantalonilor vă va scoate din mai multe încurcături, chiar dacă nu știți să coaseți, va ieși bine. Bunicile sau mamele erau cu adevărat magice.

Pe lângă faptul că aveau totul sub control, erau persoane care puteau crea cu mâinile lor adevărate opere de artă, tot ce trebuiau să facă era să se pună pe treabă. Aproape toate învățaseră să coasă la școală, lucru care le ajuta, de asemenea, să își creeze propriile haine la un preț de cost redus.

Acum că ai aflat care este trucul bunicilor pentru a scurta tivul pantalonilor chiar dacă nu știi să coși, te poți apuca liniștit de treabă. Baftă!

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Toată Planeta îl plânge. A murit idolul
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cea mai mare GREȘEALĂ la recalcularea PENSIILOR. SUTE DE MII de pensionari sunt afectați
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro