Mulți au făcut greșeala aceasta de-a lungul timpului, ulterior s-au trezit cu mașina de spălat stricată. Ce greșeală fac majoritatea oamenilor fără să-și dea seama că este atât de importantă? La ce trebuie să fii atent?
Mașina de spălat nu are multe cerințe, dar totuși trebuie să ai grijă la câteva detalii tocmai ca să nu te trezești cu ea des la reparat. În cel mai rău caz poți să te gândești chiar la scurtă vreme de la achiziție că trebuie să îți iei una nouă pentru că nu ai fost atent.
Mașinile de spălat sunt foarte practice și funcționale atunci când vine vorba despre timpul pe care îl aloci familiei, prietenilor și ție în loc să speli la mână, așa cum erau nevoiți să facă bunicii. Mașina de spălat are o durată de viață utilă de aproximativ 10 ani, ulterior ar fi recomandat să fie schimbată dacă se poate.
Cu toate astea, mulți nu țin cont de sortarea hainelor, alegerea corectă a temeperaturii și a setărilor potrivite sau a detergentului. Toate aceste greșeli scurtează durata de viață a acesteia. Trebuie să știi că există unele piese vestimentare care nu au ce căuta în cuva mașinii.
Printre ele se află costumele, hainele cu sclipici și paiete sau multe aplicații ce pot ajunge în interiorul mașinii și ar putea să o deterioreze într-o perioadă foarte scurtă de la ciclu la ciclu.
Este recomandat să eviți să faci aceste greșeli. De asemenea, este indicat să speli cu apă fierbinte deși consumă mai mult din cauza procesului, aceasta face ca detergentul să se dizolve mult mai rapid și să curețe în profunzime hainele.
Este foarte posibil ca fermoarele sau nasturii care sunt nesiguri să rămână prinși în cuvă și să blocheze maşina de spălat. Fii atent la acest detaliu și ai grijă să ridici fermoarele pantalonilor sau bluzelor de trening.
De asemenea, este foarte importantă cantitatea de haine pe care o punem în maşina de spălat. Dacă punem prea multe rufe, pe lângă faptul că nu se vor curaţa bine, suprasolicităm maşina de spălat, iar în timp se poate strica.
În cazul în care maşina ta de spălat s-a stricat, poţi cumpăra una nouă prin programul Rabla pentru electrocasnice.
„Rabla pentru electrocasnice 2021, sesiunea a doua: Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o variantă revizuită a Ghidului de Finanțare pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 și a adus modificări Ordinului privind modificarea și completarea respectivului Ghid de finanțare ( Ordin nr 1.746). S
e pregătește astfel de lansarea celei de a doua sesiuni a Programului, data urmând a fi publicată pe site-ul instituției. Nu apar modificări în modul de desfășurare a Programului, din perspectiva consumatorului final”.