Trucul banal prin care ții salata verde proaspătă mai mult timp. Ce trebuie să pui în frogider

Trucul banal prin care ții salata verde proaspătă mai mult timp. Ce trebuie să pui în frogider
Trucul banal prin care tii salata verde mai mult timp proaspata. Ce trebuie sa pui in frogider

Salata verde este unul dintre alimentele preferate de români, indiferent de anotimpul în care se află. Se poate folosi într-o salată de vară sau garnitură la friptură, cartofi prăjiți sau alte preparate culinare pe care românii și le fac. Cu toate acestea, salata trebuie consumată la câteva zile după ce a fost cumpărată, altfel se vestejește. Cum păstrezi salata verde proaspătă la figider pentru mai mult timp.

Cum menșii salata verde proaspătă la frigider

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, măcar o dată, să cumperi salata verde și să o ții la rece pentru câteva zile, doar ca să descoperi că frunzele s-au vestejit, iar tu nu te mai poți bucura de leguma respectivă.

Gospodinele au venit cu o idee genială, care te va ajuta să te bucuri de gustul fresh al salatei verzi pentru mai mult timp.

Tot ce trebuie să fac este să apelezi la acest mic truc, dacă vrei ca salata verde să reziste mai mult în frigider fără să se veştejească. Ai nevoie doar de o pungă de plastic şi un prosop de hârtie.

În primul rând, foile de salată verde se spală bine de tot, fiecare în parte. Apoi, se înfășoară într-un prosop de hârtie sau şerveţel, după preferințe.

Se pune salata într-o pungă de plastic care se sigilează bine. Pui punga cu salată verde în frigider, iar asta este tot. Leguma va rămâne proaspătă pentru mai mult timp. Acesta este trucul genial care împiedică veștejirea salatei.

Ce ingredient nu trebuie să lipsească din salata ta

Ai poftă de ceva ușor și răcoritor și nu vrei să mănânci foarte mult? O salată asortată de vară este soluția perfectă, iar pentru aceia care sunt gurmanzi, gospodinele adaugă un ingredient secret în salata lor.

Revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition susține că o salată perfectă trebuie să aibă culori vii și multe pentru a fi plăcută ochiului.

„O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină și licopen. Lipidele pe care le conține oul potențează absorbția de carotenoide”, afirmă nutriționistul Wayne Campbell.

De aceea, gospodinele sunt de părere că ouăle fierte nu trebuie să lipsească din salata ta. Sunt gustoase, sățioase și slabe în calorii. Salata va căpăta un gust absolut delicios.

Urmăriți Playtech.ro și pe