Ingredientul care nu trebuie să lipsească din nicio salată. Îi oferă un gust deosebit

Ingredientul care nu trebuie să lipsească din nicio salată. Îi oferă un gust deosebit
Ce ingredient trebuie neapărat să pui în salata ta?

Ce ingredient nu trebuie să lipsească din nicio salată? Unii oameni se feresc să-l folosească, dar tocmai acesta oferă un gust deosebit preparatului tău. Ce nu trebuie să uiți să pui?

Ce ingredient nu trebuie să lipsească din salata ta?

Nutriționiștii recomandă consumul de salate de multe feluri ca un fel de mâncare de sine stătător, nu numai alături de o porție de carne, file de pește sau alte legume. Poate că unii se gândesc la faptul că o salată nu poate să fie delicioasă așa cum este un alt preparat, dar nu este deloc adevărat.

Combinațiile extrem de fericite și diverse din gastronomia zilelor noastre îi ajută pe cei mai mulți să abordeze mai rapid un stil de viață sănătos și să consume din ce în ce mai multe legume.

Revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition arată că cele care dau culoare determinantă legumelor sunt carotenoidele, așa că o salată perfectă trebuie să aibă culori vii și multe pentru a fi pe placul oricui.

„O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină și licopen. Lipidele pe care le conține oul potențează absorbția de carotenoide”, afirmă nutriționistul Wayne Campbell.

Cum poți să ai un preparat perfect?

Una din marile probleme actuale este că populația nu mămâncă suficiente verdețuri, susține cercetătorul Jung Eun Kim. De asemenea, o altă greșeală pe care o fac cei mai mulți este la pasul final, moment în care adaugă preparatului sosuri care mai de care mai condimentate sau puternice care o facă astfel să-și schimbe gustul și să devină mai calorică decât o porție generoasă de cartofi prăjiți sau un burger.

Specialiștii recomandă să pui un ou fiert în salata ta nu doar pentru gustul deosebit, ci și pentru că este slab caloric, dar te vei simți plin pentru câteva ore. Mulți nu simt că salatele îi hrănesc destul până la următoarea masă, așa că mai adaugă câteva bucățele de pui fript sau fiert și crutoane de pâine.

Poți să faci acest lucru, dar trucul este să nu exagerezi cu niciunul din ingrediente și să echilibrezi balanța dintre legume, ou, carne sau brânză. Pune ceea ce dorești, dar nu în mod egal.

Ingredientele mai sățioase trebuie să fie doar pe alocuri în salata ta, ulterior termină totul cu un dressing cât mai simplu format din: ulei de măsline, sare, piper, muștar, iaurt și zeamă de lămâie.

„Oul este un aliment bogat în nutrienți care conține aminoacizi esențiali, grăsimi nesaturate și vitamine din grupa B”, subliniază Kim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI