Consumi sau folosești des nuci la prepararea a diverse deserturi? Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a scoate mai rapid miezul din nuci. Află în rândurile de mai jos ce metodă să folosești pentru a înmuia coaja nucilor. Vei economisi mult timp, dacă vei proceda astfel.
Fructele nucilor sunt des folosite de gospodinele din România, în diverse scopuri. Nucile pot fi consumate de sine stătătoare sau pot fi utilizate la prepararea anumitor rețete de deserturi, salate și alte astfel de feluri de mâncare.
Sunt foarte sănătoase, iar specialiștii din domeniul nutriției recomandă să fie introduse în dieta zilnică a consumatorilor. Nucile contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiace, reducând inflamațiile și riscul de formare de cheaguri de sânge, ce pot conduce la dezvoltarea de atac de cord și accident vascular cerebral.
Totodată, cercetătorii au descoperit că probabilitatea confruntării cu hipertensiune arterială scade, în condițiile unui consum adecvat de nuci. Inclusiv riscul de deces prematur, cauzat de afecțiunile cardiace, se reduce semnificativ. Beneficiile nu se opresc aici, nucile asigurând și buna funcționare a creierului.
Unele persoane obișnuiesc să integreze nuci în alimentația lor de zi cu zi datorită proprietăților benefice pe care le au asupra sănătății. Altele le folosesc la prepararea a diverse feluri de mâncare, după cum am menționat. Indiferent în ce scop le folosești, Playtech Știri îți explică cum poți să le scoți miezul rapid.
Unele gospodine pierd mult timp pentru a scoate miezul nucilor. De multe ori, această sarcină nu este chiar cea mai ușoară. Cu ajutorul metodei fierberii nucilor, poți să scoți fructele mai ușor. Vor deveni mult mai rapid de curățat și vei economisi timp considerabil.
Întregul proces de fierbere durează aproximativ 10 minute. Bineînțeles, timpul poate varia în funcție de cantitatea de nuci pe care vrei să o decojești. Iată cum trebuie să procedezi!
Pentru început, pune toate nucile într-un vas de bucătărie în care toarnă, apoi, apă atât cât să le acoperi. Adaugă o lingură de sare în apă și amestecă nucile, pentru ca ingredientul să se dizolve ușor. Aprinde flacăra la aragaz și seteaz-o la intensitate medie. Lasă nucile să fiarbă.
După ce nucile au fiert, scoate fructele din apa fierbinte și lasă-le să se răcească. Șterge-le, apoi, cu un prosop de bucătărie sau cu un prosop de hârtie. Poți folosi o sită pentru a le curăța ușor. În acest punct, coaja nucilor va fi moale, iar miezul va fi mult mai ușor de scos din interiorul carcasei.