20 apr. 2022 | 19:32

Trucul banal pentru a vedea diferențele dintre roșiile toxice și cele coapte natural. E atât de simplu

Utile
Trucul banal pentru a vedea diferențele dintre roșiile toxice și cele coapte natural. E atât de simplu
Diferența dintre roșiile ecologice și cele convenționale

Imaginează-ți că ești la cumpărături într-o zi și trebuie să alegi. Cumperi roșii ecologice sau ne-ecologice? Luați două roșii și le priviți una lângă alta. Observați că arată și se simt la fel. Singura diferență evidentă este că una dintre ele are un autocolant organic, în timp ce cealaltă nu are. Care este diferența dintre ele, vă întrebați. Sunt multe, de la culoare și până la gust, dar le vom detalia în cele ce urmează.

Diferența dintre roșiile ecologice și cele convenționale

O mare diferență între cele două este că alimentele din fermele și serele ecologice sunt inspectate. În fiecare an, fermele și serele de roșii organice trebuie să fie supuse unor inspecții. Aceste inspecții anuale riguroase asigură că roțiile au fost cultivate în conformitate cu standardele organice.

Fermierii organici sunt, de asemenea, supuși unor inspecții inopinate„, spun experții. Asta înseamnă că un inspector poate apărea oricând la ușa unui cultivator și poate cere să vadă cum sunt cultivate culturile sale. În comparație, inspecțiile și verificările pentru sistemele de producție neecologice nu reprezintă o cerință.

Roșiile ecologice certificate nu conțin pesticide și îngrășăminte sintetice

În timp ce cultivatorii de roșii non-ecologice pot folosi pesticide sintetice pentru dăunători, cultivatorii organici nu pot. Producătorii organici vor folosi alternative de pulverizare pentru a controla dăunătorii și pentru a asigura soluri sănătoase.

Pentru roșii, dacă este un climat uscat, va fi vorba în principal de îngrășăminte, iar cultivatorii de roșii de câmp pot folosi culturi de îngrășământ verde, cum ar fi secara în amestec cu trifoiul purpuriu. Cu aceasta, ei ară sub pământ pentru a adăuga nutrienți în sol.

Cultivatorii organici au o altă opțiune pentru sănătatea plantelor. Aceștia pot folosi, de asemenea, metode de control biologic, sau „bios”, precum și compost. De asemenea, el oferă polen și hrană pentru prădătorii naturali din zonă, în speranța că aceștia vor găsi un habitat în sere.Roșiile organice se adresează celor care caută alimente sigure și mai ecologice.

Roșiile certificate ecologic pot fi cultivate în pământ, spun experții în agricultura bio. Regulile care stabilesc dacă roșiile ecologice trebuie să crească în sol variază în funcție de țară sau regiune. În cazul României roșiile certificate ca fiind ecologice pot fi cultivate hidroponic. Aceasta se referă la o soluție pe bază de apă cu adaos de nutrienți. În Canada de exemplu, roșiile ecologice certificate trebuie să fie cultivate în sol. Solurile sănătoase sunt esențiale pentru roșiile organice cultivate în sol.

În aceeași ordine de idei, roșiile organice nu sunt o cultură dificil de cultivat dacă sunt tratate corect de la început. Deși pot arăta la fel, roșiile organice și cele convenționale nu sunt cultivate în același mod. Cultivatorii organici trebuie să respecte standardele organice. Roșiile ecologice sunt, după cum urmează

  • Cultivate în ferme inspectate
  • Nu sunt tratate cu pesticide și îngrășăminte sintetice
  • Pot fi cultivate în sol, mai degrabă decât în hidroponie

 

Diferențele merg și mai departe, când vine vorba de roșiile toxice

Deși aparent roșiile bio par a fi la fel cu cele toxice, diferențele totuși sunt majore. Începând de la culoare și până la gust, veți vedea imediat deosebirile între cele două. La cele care nu ar trebui să existe pe piață, de exemplu gustul este unul lemnos, iar interiorul este verde și necopt.

Acest aspect se datorează semințelor de roșii tratate, pline de hormoni de creștere, celuloză și substanțe chimice. Genul acesta de situații este regăsit, din păcate frecvent și al alte culturi, cum ar fi cele de porum, grâu și chiar alte leguminoase.

„Se umblă la structura genetică a soiului, pentru a obţine produse cu o rezistenţă mai mare. Legumele astfel obţinute pot fi transportate dintr-o ţară în alta fără a se altera.

Folosită şi în industria hârtiei, celuloză dă legumelor această ‘fermitate’. Unii spun că din cauza acestei substanţe roşia capătă un gust ‘lemnos’. Nu întâmplător.”, explică Florica Gheorghe, şefa sectorului Cercetare.

Pentru a avea producții mari și rapide, de multe ori se folosesc, așa cum spuneam, hormoni de creștere rapidă, prin fertilizarea solului sau chiar asupra plantei în sine. Inclusiv această practică duce la o creștere forțată a roșiilor, dar în detrimentul calității reale și a gustului.

„Se folosesc foarte mulţi fertilizanţi, hormoni de creştere. Se folosesc hormoni la legare, se folosesc hormoni de coacere. Fructele, deşi nu ajung la maturitate fiziologică, ele pot coace. Arată impecabil, dar, în interior, procesele fiziologice se dezvoltă în continuare.”, spun specialiștii români.

Un alt studiu asupra culturilor de roșii a scos la iveală diferite tipuri de agenți de coacere artificială, cum ar fi carbura de calciu și Ethephone. Acestea sunt de obicei folosite pentru a coace roșiile în scopuri comerciale. Carbura de calciu poate conține urme de arsenic și fosfor, ambele extrem de toxice pentru oameni.

Utilizarea acestei substanțe chimice pentru maturare este ilegală în majoritatea țărilor. Etefonul poate provoca diverse efecte secundare asupra sănătății umane. Obiectivul principal al studiului a fost identificarea oricărei modificări de valorii nutriționale și a duratei de valabilitate a produselor naturale și artificiale a roșiilor coapte.

Concluzie

Utilizarea agentului de maturare artificială în tomate a crescut durata de valabilitate cu o zi față de maturarea naturală. Dar aceste tipuri de substanțe chimice sunt cele mai dăunătoare și responsabile pentru multe boli care pun viața în pericol, cum ar fi cancerul, carcinogeneză, copii anormali la ființele umane.

Având în vedere aspectele sale periculoase, utilizarea agenților de maturare artificială trebuie să fie strict monitorizată și controlată. Nu este vorba numai de responsabilitatea guvernului, oamenii trebuie, de asemenea, trebuie să devină conștienți și să evite consumul de roșii toxice, crescute articial.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Catastrofă de Crăciun. Sute de mii de oameni și-au pierdut viața
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro