Trucul banal care te scapă de scamele de pe haine. Ce trebuie să pui în mașina de spălat, de fapt

Trucul banal care te scapă de scamele de pe haine. Ce trebuie să pui în mașina de spălat, de fapt
Trucul banal care te scapă de scamele de pe haine. Cum trebuie să procedezi?

Ce poți să faci dacă te-ai săturat de scamele de pe haine? Există câteva trucuri extrem de simple care te ajută în acest sens. Trebuie să adaugi un obiect în mașina de spălat și cu siguranță nu vei mai avea probleme. Cu toții avem în casă asta.

Truc util pentru casă: cum să scapi de scamele de pe haine

Cu toții avem problema cu scamele de pe haine care parcă nu ne mai părăsesc niciodată. Există câteva trucuri ce ne pot face viața mai ușoară de care puțini știu. Este necesar ca pentru haine curate să speli frecvent mașina și piesele ei.

Aceasta strânge bacterii multe în unele zone și provoacă mirosuri neplăcute, calcar și chiar și mucegai. Ce trebuie să faci să scapi de scame? Este simplu! Pune un șervețel umed în cuva mașinii de spălat alături de hainele pe care ai de gând să le cureți.

Ele nu vor mai avea nici puf pe ele. Lasă totul la programul pe care îl folosești în mod normal sau cel indicat pe obiectele vestimentare și mai apoi scoate-le și pune-le la uscat. Trebuie să ai grijă la un detaliu care nu te-ai fi gândit că este atât de important.

  • Cum să alegi șervețelele?

— Șervețelul trebuie să fie destul de rezistent.
— Nu alegeți șervețele umede prea aromate. Hainele pot absorbi acest miros.
— Reutilizarea șervețelelor nu este recomandată.
— Folosiți șervețele antibacteriene
— Adăugați balsam. El va absorbi mirosul șervețelului.
— Folosiți mai multe șervețele la o singură spălare, dar nu mai mult de 3.

Cum să scapi de mirosuri neplăcute?

1. Dozați cantitatea corectă de detergent, evitați folosirea exclusivă a ciclurilor cu apă rece și rulați cu regularitate cicluri/spălări cu apă fierbinte.
2. Dozați cantitatea corectă de detergent și balsam conform instrucțiunilor producătorului.
3. Lăsați întotdeauna ușa ușor deschisă/întredeschisă după fiecare spălare și, dacă este posibil, deschideți sertarul dozatorului în același timp pentru ca mașina să se poată usca între spălări.
4. Verificați dacă mașina de spălat rufe se încălzește prin pornirea unei spălări foarte fierbinți. Ușa trebuie să fie caldă pe durata ciclului (se poate verifica după circa o jumătate și până la o oră).
5. Rulați o spălare de întreținere la 90 °C folosind un agent de curățare a mașinii de spălat vase pentru a evita formarea de mirosuri neplăcute și urme în jurul ușii. Pentru procedura detaliată consultați manualul de utilizare furnizat împreună cu aparatul. (Sursa: electrolux.ro)

Este util să lași aparatul să se aerisească după fiecare spălare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI