15 dec. 2021 | 16:51

Trucul cu folie de aluminiu pentru mașina de spălat. Secretul de care nu au auzit nici cele mai tari gospodine

Diverse
Trucul cu folie de aluminiu pentru mașina de spălat. Secretul de care nu au auzit nici cele mai tari gospodine
Trucul cu folie de aluminiu pentru masina de spalat. Secretul de care nu au auzit nici cele mai tari gospodine

Te-ai întrebat vreodată ce trebuie să faci pentru a prelungi cât se poate de mult viața hainelor tale? Gospodinele sunt de acord că orice sfat este binevenit. Pe lângă detergenții potriviți, ce trebuie folosiți în funcție de materialul textil al articolelor vestimentare, iată motivul pentru care este indicat să utilizăm o folie de aluminiu în mașina de spălat.

Cum cureți hainele albe cu o folie de aluminiu

Când ai foarte multe rufe albe de spălat, cel mai important lucru este să alegi cu grijă soluțiile de curățare. Pentru că, în general, albul este pretențios și trebuie să fii precaut atunci când speli rufele albe, gospodinele nu apelează întotdeauna la înălbitor sau alte soluții din comerț.

Astfel, pentru a te asigura că materialele textile albe își păstrează culoarea imaculată și viața lor este prelungită, poți apela oricând la acest truc genial. Nu ai nevoie decât de o folie de aluminiu, pe care o găsești, cu siguranță, în bucătărie sau cămară.

Acest truc este ieftin și util și poate fi pus în practică de toată lumea. În primul rând, specialiștii te sfătuiesc să setezi gradația potrivită a mașinii de spălat, pentru fiecare material în parte. Lenjeriile de pat se spală la 60 de grade, în timp ce lenjeria intimă se pune la un ciclu de 90 de grade.

Este firesc ca rufele albe să-și piardă din strălucire, mai ales când ne referim la articole uzate zilnic, precum ciorapi, șosete, lenjerie intimă, tricouri. Pentru a prelungi viața hainelor tale albe, gospodinele recomandă să folosești câteva bile din folie de aluminiu, pe care să le introduci în mașina de spălat.

Cum funcționează bilele de aluminiu? Au capacitatea de a reduce electricitatea statică și vor îmbunătăți și acțiunea detergentului folosit. De asemenea, puteți pune și aspirină în mașina de spălat, dacă nu aveți o folie de aluminiu.

Ce detergenți naturali sunt buni pentru a spăla rufele

Atunci când nu vrei să folosești detergenți din comerț, ți-am pregătit o listă cu soluții naturale menite să curețe în profunzime hainele:

Tot ce trebuie să faci este să speli rufele utilizând apă fierbinte, de peste 50 de grade Celsius, si cicluri lungi de spălare. E important să ai în vedere faptul că astfel aceste soluții de spălare nu poluează. Cele mai populare sunt:

  • săpunul de casă, transformat în soluție lichidă (se rade săpunul și se lasă la dizolvat în apă distilată, la rece);
  • apa oxigenată pe post de înălbitor pentru rufele albe (100 de mililitri la 5 kilograme de rufe uscate);
  • oțetul alb poate fi utilizat pe post de balsam pentru rufele colorate și negre;
  • bicarbonatul de sodiu devine o alternativă ideală la soluțiile anticalcar (amestecă o lingură cu vârf de bicarbonat la 100 mililitri apă caldă).
Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro