Trucul genial pentru mirosul neplăcut din mașina de spălat. Nu vei mai avea probleme

Trucul genial pentru mirosul neplăcut din mașina de spălat. Nu vei mai avea probleme
Cum să scapi de mirosul neplăcut de la mașina de spălat?

Ce poți să faci ca să nu mai ai un miros neplăcut din mașina de spălat? Există momente când aceasta are miresme deloc plăcute chiar și după spălare. Ce faci greșit și care sunt obiceiurile pe care trebuie să le repeți după ce pui hainele la curățat?

Truc pentru casă: scapă de mirosul neplăcut din mașina de spălat

Mașina de spălat a devenit un obiect extrem de important în toate gospodăriile. Majoritatea oamenilor o folosesc de cel puțin două ori pe săptămână, în funcție de câți oameni locuiesc în casă. Câțiva dintre ei au observat că aceasta are un miros neplăcut, mai cu seamă dacă vorbim de aparate mai vechi.

De ce se întâmplă asta? Pentru că bacteriile de pe haine se adună în interiorul ei. Este util să o dai pe mâna unui specialist pentru o curățare odată la 3-4 ani. De asemenea, se poate întâmpla acest lucru și dacă pui o cantitate prea mare de detergent.

Dozează corect balsamul și detergentul pentru că ce rămâne în cutia specială aduce o mireasmă deloc plăcută, în special dacă ai mașina în baie și faci des dușuri lungi și fierbinți și nu aerisești. Mai mult decât atât, o explicație este în dreptul hainelor.

Deși nu pare atât de imporant, trebuie să scoți hainele imediat după ce se termină programul ales. Ele se scurg în cuva mașinii și prind un miros urât. Este recomandat să lași întotdeauna ușa ușor deschisă și sertarul dozatorului pentru ca mașina să se poată usca între spălări.

Pas cu pas

1. Dozați cantitatea corectă de detergent, evitați folosirea exclusivă a ciclurilor cu apă rece și rulați cu regularitate cicluri/spălări cu apă fierbinte.
2. Dozați cantitatea corectă de detergent și balsam conform instrucțiunilor producătorului.
3. Lăsați întotdeauna ușa ușor deschisă/întredeschisă după fiecare spălare și, dacă este posibil, deschideți sertarul dozatorului în același timp pentru ca mașina să se poată usca între spălări.
4. Verificați dacă mașina de spălat rufe se încălzește prin pornirea unei spălări foarte fierbinți. Ușa trebuie să fie caldă pe durata ciclului (se poate verifica după circa o jumătate și până la o oră).
5. Rulați o spălare de întreținere la 90 °C folosind un agent de curățare a mașinii de spălat vase pentru a evita formarea de mirosuri neplăcute și urme în jurul ușii. Pentru procedura detaliată consultați manualul de utilizare furnizat împreună cu aparatul. (Sursa: electrolux.ro)

De mare ajutor este curățarea pompei sau a filtrului ori elicea. Dacă elicea este vizibilă, trebuie doar să o rotești cu un creion și să montezi la loc filtrul. Nu este dificil deloc acest procedeu.

Mașina de spălat trebuie să fie la fel de curată pe interior cum este pe exterior. Daă ai grijă la aceste detalii, poți să lungești viața aparatului de care ai mare nevoie în casa ta și care te ajută să economisești foarte mult timp.