07 iun. 2022 | 09:09

Trucul banal care te scapă de muștele din casa ta. Nici țânțarii nu vor mai apărea

Utile
Trucul banal care te scapă de muștele din casa ta. Nici țânțarii nu vor mai apărea
Există un remediu sigur  pentru a scăpa casa de acești dăunători

Căldura de vară este binevenită, dar muștele și țânțarii își fac apariția în această perioadă în casele noastre, ca urmare a deschiderii ferestrelor. Din păcate, din cauza acestora, este extrem de greu să ținem geamurile deschise, mai ales pe timpul nopții. Așadar, cum să scăpăm de muște și țânțari fără a le face rău? Avem răspunsurile, de la un truc gratuit cu o pungă de sandviș umplută cu apă până la uleiuri naturale. Deci, există un remediu sigur pentru a scăpa casa de acești dăunători.

Cum să scapi de muștele din casă

Cel mai bun mod de a scăpa de muște este să te asiguri că locuința ta este curată. Fără substanțe zaharoase, carne în putrefacție sau alte deșeuri, spun experții în combaterea dăunătorilor.

Acest lucru va implica ștergerea suprafețelor și golirea coșului de gunoi cât mai des posibil pentru a împiedica muștele să zăbovească în casă. De asemenea, puteți folosi repelenți naturali, cum ar fi oțetul de cidru de mere, pentru a scăpa de muște.

Iată câteva variante de a scăpa de muștele enervante din casă

Cum să ții muștele la distanță cu apă și monede

Au fost multe discuții care au circulat pe internet despre acest lucru. Tot ce ai nevoie este o pungă transparentă care poate fi sigilată, cum ar fi o pungă de sandvișuri, apă și câteva monede strălucitoare.

Ideea nu este una nouă, dar se pare că cei mai mulți dintre noi nu sunt conștienți de potențialul ei. O selecție de tutoriale de pe YouTube arată cum să vă faceți propriul detergent inofensiv pentru muște cu o pungă cu apă.

Luați pungile transparente și umpleți-le aproximativ până la jumătate cu apă. După cum explică videoclipul, muștele au ceea ce se numește „vedere compusă”, ceea ce înseamnă că ele văd lucrurile foarte diferit de noi.

Prin urmare, o pungă mică de apă va apărea în mai multe exemplare în ochii muștelor și, având în vedere cât de mult le displace apa, acest lucru le va descuraja imediat. Acest truc simplu funcționează de minune.

Aruncați cinci sau șase monede în punga cu apă pe jumătate plină. Se stoarce excesul de aer, apoi se închide ermetic. Legați bine sfoara în jurul părții superioare a pungii, apoi suspendați-o la fereastră. Legați-o de mâner, astfel încât sacul cu apă să atârne liber în cadrul ferestrei deschise.

Cum funcționează? Apa și bănuții creează o prismă care reflectă o serie de culori curcubeu care sunt copleșitoare pentru ochii unei muște. Muștele au ochi compuși, așa că pungile li se par ca un corp de apă mai mare, iar lor nu le place apa și, prin urmare, pleacă.

Ce mirosuri vor ține muștele la distanță?

Există diverse mirosuri care pot descuraja muștele, pentru a acționa ca o metodă naturală de curățare și pentru a le împiedica să intre în caă. Experții în combaterea dăunătorilor spun că mirosurile care ar trebui să facă treaba pentru a alunga muștele din casa ta, ar fi următoarele.

Uleiuri esențiale

Orice conține uleiuri esențiale, cum ar fi lemongrass sau mentă, va ține muștele la distanță. Aceste parfumuri naturale emană un miros puternic. Mirosul descurajează instantaneu muștele să intre în casa ta.

Există o mulțime de spray-uri și parfumuri de uz casnic care conțin uleiuri esențiale. Le puteți folosi în fiecare cameră din casă.

Scorțișoară

Muștele urăsc mirosul de scorțișoară. Puteți lua în considerare achiziționarea unui odorizant de aer cu infuzie de scorțișoară pentru a reduce numărul de muște din casă. Aceasta poate însemna că locuința ta miroase ca o grotă de Crăciun în timpul lunilor de vară.

Dar așa, cel puțin va fi lipsită de muște. Arderea lumânărilor cu scorțișoară este, de asemenea, o altă modalitate excelentă de a scăpa de muște, deoarece mirosul se va răspândi cu ușurință în jurul proprietății.

Vodcă

Muștele nu pot suporta mirosul de vodcă, așa că este posibil să doriți să folosiți un spray care conține vodcă pentru a vă asigura că nu intră muște în casă. De asemenea, puteți plasa pungi cu vodcă în jurul casei, în special în zone precum bucătăria, pentru a preveni orice contaminare a alimentelor’.

Cum scapi de muște cu oțet

Oțetul de mere este oțetul de bază din dulapul magazinului care deține multe puteri ascunse. Tot ce trebuie să faci este să umpli pe jumătate un borcan cu oțet de mere, săpun și o pâlnie de hârtie.

Mirosul de măr fermentat va atrage și va prinde muștele, deoarece acestea vor bea soluția și vor rămâne blocate în borcan. Puteți elibera muștele afară, odată ce acestea sunt reținute în borcan.

Cum să scapi de țânțarii din interiorul casei

Dacă vă doriți o casă fără țânțari, trebuie să vă asigurați mai întâi că țânțarii nu intră în casă. Când este amurgul și soarele apune, închideți bine toate ușile și ferestrele, dacă nu aveți deja plase atașate la ele.

În timp ce lumina soarelui ține țânțarii la distanță într-o anumită măsură, aceștia sunt mult mai activi după lăsarea serii. Pentru a scăpa de țânțari în interiorul casei, îi puteți împiedica să intre. Puteți cumpăra benzi de ușă care vor bloca spațiul din jurul ușilor și ferestrelor, de unde țânțarii pot intra în casă.

Împiedicați țânțarii să se înmulțească

Dacă vă întrebați cum să controlați țânțarii acasă, un alt lucru pe care ar trebui să îl verificați este dacă există vreun loc în interiorul casei unde se înmulțesc țânțarii.

Apa băltită de la aerul condiționat sau din grădină poate fi un loc de reproducere pentru țânțari. Dacă există locuri în interiorul casei, cum ar fi magaziile sau podurile din bucătărie, unde stivuiți obiecte vechi, curățați din când în când acele zone, deoarece țânțarii sunt susceptibili să își facă un cuib acolo.

Umpleți șanțurile cu pământ chiar în afara casei, astfel încât să existe mai puțini țânțari în jurul casei și asigurați-vă că canalele de scurgere sunt acoperite și curățate în mod regulat.

Creșteți plante de interior pentru a respingere țânțarii

O modalitate ușoară de a scăpa de țânțari în interiorul casei este de a păstra plante de interior care să respingă țânțarii. Aceste plante pot fi păstrate în interiorul camerei sau pe birouri pentru o casă fără țânțari.

Unele dintre aceste plante nu vor ține departe doar țânțarii, ci și alți dăunători și șoareci. Aceste plante sunt de obicei mai mici și, astfel, pot fi păstrate cu ușurință în interior pentru a controla țânțarii în casă.

Unele dintre plantele de interior care resping țânțarii sunt gălbenelele, tulsi, lemongrass, citronella (aceasta preferă climatele mai reci), menta și iarba pisicii.

Păstrați lămâie feliată și cuișoare în jurul casei

O metodă încercată și testată pentru a obține o casă fără țânțari este să folosești lămâi cu cuișoare. Țânțarii urăsc mirosul de cuișoare și tot ce este citric.

Așa că taie o lămâie în două și împinge cuișoare în ambele jumătăți. Păstrați farfurii cu aceste lămâi infuzate cu cuișoare pentru a scăpa de țânțari în interiorul casei. Este un repelent natural și inofensiv pentru țânțarii de interior.

Folosiți un spray cu usturoi pentru a controla țânțarii

Dacă nu doriți să folosiți spray-urile pentru țânțari încărcate cu substanțe chimice, un simplu spray cu usturoi ar fi excelent pentru o casă fără țânțari.

Zdrobiți sau tocați mărunt câțiva căței de usturoi și fierbeți-i în apă pentru o perioadă de timp. Turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați-o în jurul casei pentru a controla țânțarii acasă.

Usturoiul are mai multe proprietăți și poate fi folosit pentru a evita țânțarii în casă. Mirosul de usturoi poate fi înțepător, dar chiar dacă ucide țânțarii instantaneu, acesta se va disipa și nu veți putea să-l simțiți mult timp.

Păstrați o farfurie cu apă cu săpun

Știați că o farfurie cu apă cu săpun poate acționa ca un repelent de țânțari de interior? Pentru a controla țânțarii acasă, puteți plasa o farfurie largă cu apă cu săpun în interiorul casei.

Asigurați-vă că vasul este suficient de săpunit pentru a fi acoperit de bule. Puteți folosi un săpun de spălat vase sau un detergent pentru acest lucru.

Țânțarii sunt atrași de apă. Dar, odată ce se așează pe această farfurie cu apă cu săpun, ei vor fi prinși în bule și vor muri, oferindu-vă astfel o casă fără țânțari.

Păstrați o farfurie cu bere sau alcool

Dacă aveți bere sau un alt alcool, aceasta este o modalitate excelentă de a scăpa de țânțari în casă. Doar păstrați o farfurie cu bere sau alcool în casă pentru a controla țânțarii. Țânțarii nu suportă mirosul de bere și alcool, iar această metodă va elimina țânțarii din casă.

Concluzie

Pentru a evita infestările cu muște, sau țânțari, trebuie să vă asigurați că toate intrările și ieșirile din jurul casei sunt izolate. Acest lucru implică verificarea ferestrelor și ușilor, asigurându-vă că sunt în stare bună.

Fără crăpături sau spații care să permită muștelor să intre în casă. Deși pare greu, nu este, mai ales vara, când temperaturile extrem de ridicate ne obligă să stăm cu geamurile deschise.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro