Trucurile banale pentru aerul condiționat. Ce să faci vara pentru un consum scăzut la factură

Trucurile banale pentru aerul condiționat. Ce să faci vara pentru un consum scăzut la factură
Ce trebuie sa faci pentru ca aparatul tau de aer conditionat sa consume mai putin

Experții au anunțat care sunt trucurile banale pentru aerul condiționat. Ce trebuie să faci în această vară pentru a avea un consum scăzut la factură, în contextul în care energia electrică s-a scumpit substanțial, vezi în rândurile de mai jos.

Ce să faci ca aparatul tău de aer condiționat să consume mai puțin. Sfatul experților

Vara lui 2022 ar putea să bată recordul, să fie printre cele mai călduroase, conform meteorologilor, astfel că românii vor folosi aparatele de aer condiționat, dar nu înainte de spune câteva vorbe de duh celor care au scumpit energia electrică.

Pentru a avea o vară mai ușoară, adică cu facturi mai mici de curent, în contextul în care vom folosi aparatele de aer condiționat, un expert electrician are câteva sfaturi pentru ca suma să fie una cât mai mică.

Aerul condiționat cu wi-fi micșorează factura de curent

Specialistul electrician îi sfătuiește pe cei care își cumpără în această perioadă aparate de aer condiționat să achiziționeze unele care pot fi conectate la wi-fi. Astfel, aerul condiționat va putea fi pornit de pe telefonul mobil cu o oră înainte de a ajunge acasă, astfel încât locuința va fi răcoroasă aparatul fiind reglat la o temperatură cu câteva grade mai mică ca afară.

Cei care nu au wi-fi vor ajunge acasă și vor regla aparatul de aer condiționat cu multe grade sub cele de afară pentru a răci locuința mai repede, astfel că factura de curent va fi una mai mare.

La cât se reglează, de fapt, temperatura aerului condiționat

Atunci când se folosește un aer conditionat, cu cât se setează o temperatură mai mare, cu atât vei consuma mai puțin curent electric și vei avea o factură mai mică. Conform standardelor internaționale, este recomandat ca temperatura setată a aparatului de aer condiționat să nu fie sub 25 de grade Celsius.

Tot ce este sub această temperatură va însemna automat un consum mai mare de energie, adică o factură mai mare. Expertul mai recomandă ca pe lângă aerul condiționat să mai existe în casă o lustră cu ventilator sau ventilatoare de cameră, care vor ajuta la uniformizarea temperaturii.

Ține draperiile de la geamuri trase

Pentru un consum mai mic al aparatului de aer condiționat se recomandă ca draperiile să fie trase pe timp de zi. Draperiile vor mai opri din razele de soare, astfel că locuința nu va fi așa de caldă, fapt care va ușura munca pe care aerul conditionat trebuie să o depună.

Alte modalități de a ține soarele departe de casa ta sunt:

-închiderea ferestrelor și a ușilor dinspre soare
-trage perdelele și draperiile
– folosește draperii colorate care sa reflecte soarele
– folosește folie pe gemuri care sa blocheze soarele.
-amână pe cât posibil activitatile care produc căldură. Amână gătitul pe seară.

Curățarea aparatului de aer condiționat reduce factura de curent

De asemenea, aparatul de aer condiționat va fi ajutat și de un dezumidificator. Acesta va face ca din lipsa umidității din locuință aerul condiționat să fie reglat la o temperatură mai mare.

Un alt sfat al expertului în electrică este curățarea aerului condiționat. Când este plin de praf, un aparat de aer condiționat consumă cu 10-15% mai multă energie.