11 dec. 2021 | 13:01

Trucul pentru curățarea ruginei de pe robinet. Cu metoda asta vei economisi bani mulți

Diverse
Trucul pentru curățarea ruginei de pe robinet. Cu metoda asta vei economisi bani mulți
Trucul pentru curatarea ruginei de pe robinet. Cu metoda asta vei economisi bani multi

Gospodinele știu că, atunci când se apucă de curățenia generală, baia reprezintă o adevărată provocare. Chiuveta, cada, baia, faianța, gresia și vasul de toaletă necesită o igienizare în profunzime, iar atenția la detalii este obligatorie. Iată câteva trucuri geniale pentru a scăpa de rugina inestetică depusă pe robinetul bateriei de la cadă sau cel de la chiuvetă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale pe care le găsești în propria bucătărie.

Cum cureți robinetul de la baie cu oțet

Românii se înarmează cu multă răbdare, atunci când se ocupă de curățenie generală în baie. Rugina ce se depunde pe bateria de la cadă sau chiuvetă este extrem de inestetică și greu de îndepărtat.

Atunci când nu vrei să apelezi la tot soiuri de prafuri și soluții chimice din comerț și preferi să te îndrepți către o metodă mai simplă și naturală, gospodinele îți recomandă să folosești banalul oțet pentru a scăpa de rugina depusă pe robinetele cromate din baie.

Cu toate acestea, sfatul lor este să ai grijă, deoarece oțetul nu este atât de concentrat, iar curățarea ruginei de pe robinet va dura mai mult timp. Deși procesul va fi mai lung, acest truc genial nu va da greș.

Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână un recipient cu pulverizator, în care vei pune două polonice de oțet. Pulverizează oțetul peste suprafețele ce necesită curățare și lasă-l să acționeze timp de 10 minute.

Apoi, vei lua un burețel ușor abraziv cu care vei îndepărta rugina de pe robinet. În cazul în care observi că murdăria nu a dispărut din prima, gospodinele te sfătuiesc să repeți acest proces până când urmele vor fi eliminate cu succes. Este foarte important cum cureți robinetele din baie.

Scapă de rugină folosind folia de aluminiu

Rugina de pe robinetele cromate poate fi greu de îndepărtat, însă, dacă nu ai oțet la îndemână, specialiștii te sfătuiesc să folosești folie de aluminiu. Cum funcționează acest truc? Simplu. Nu ai nevoie de mai mult de o folie de aluminiu.

Fâșia respectivă se va mototoli într-o bilă de aluminiu, pe care o vei înmuia în apă. Următorul pas este cel mai simplu, tot ce lipsește este să freci suprafața robinetului cromat de la chiuvetă cu bila de aluminiu, cu grijă, pentru a nu zgâria bateria. Poți folosi și cola în loc de apă, băutura carbogazoasă fiind extrem de eficientă în eliminarea ruginei.

După ce ai reușit să scapi de rugina de pe robinetul cromat, vei lua o cârpă curată și vei lustrui robinetul. Aluminiul te ajută să sigilezi micile crăpături de pe suprafața robinetului. Așadar, nu va fi nevoie să aplici ceară de mașină, la final.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
România, LIDER mondial. Decizie unică la Guvern. Nimeni în lume nu mai face asta
Capital.ro
Trucul banal care ține muștele la distanță, fără soluții chimice. Așa nu vor mai intra în casă
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro