A pus oțet de mere pe frunzele legumelor, le-a lăsat în frigider și apoi le-a dat câinilor. Ce s-a întâmplat după este uimitor

A pus oțet de mere pe frunzele legumelor, le-a lăsat în frigider și apoi le-a dat câinilor. Ce s-a întâmplat după este uimitor
A pus oțet de mere pe frunzele legumelor, le-a lăsat în frigider și apoi le-a dat câinilor.

Animalele de companie au nevoie de mare atenție, iar faptul de a le deține implică deosebite eforturi. Oțetul este un ingredient natural pe care îl poți folosi cu încredere pentru îngrijirea animalului tău de companie.

A pus oțet de mere pe frunzele legumelor, le-a lăsat în frigider și apoi le-a dat câinilor

Oțetul, ingredientul pe care oricine îl are la îndemână are capacitatea de a îmbunătăți digestia câinilor și pisicilor. De altfel, medicii veterinari sunt de părere că animalele care au o dietă bazată pe cereale pot avea probleme de digestie, deoarece pH-ul de la nivelul aparatului digestiv se dezechilibrează.

Pentru a scădea acest pH și a stimula culturile de bacterii bune în stomac, îi poți da oțet animalului tău de companie. Prin urmare, folosește oțet ca să stropești câteva frunze de legume crude, lasă-le apoi la frigider ca să fermenteze, după care amestecă o linguriță din acele frunze cu mâncarea animalului tau. Acesta va beneficia de nutrienții din legume, iar digestia este stimulată de oțetul de mere.

Mai mult decât atât, oțetul ține la distanță insecte precum purici sau căpușe. Pentru a-l feri de acestea, poți să pulverizezi un amestec de oțet și apă pe blana animalului tău de companie, înainte de a-l scoate la plimbare. Utilizează o parte apă și una de oțet pentru a prepara amestecul.

Cum te mai ajută oțetul în îngrijirea animalelor de companie

Tot cu oțet poți să și cureți urechile animalului tău de companie. Se știe că infecțiile de la nivelul urechilor sunt destul de comune la câini, în special la cei cu urechile mari. Așadar, poți curăța urechile câinilor cu o soluție realizată din cantități egale de apă și oțet. Utilizează o dischetă demachiantă în soluția pe bază de oțet, apoi șterge porțiunile din urechi în care poți ajunge fără să îndeși discheta. Oțetul reechilibrează pH-ul pielii și ucide micozele.

Oțetul neutralizează mirosurile, iar un animal poate să creeze un miros neplăcut în casă. Oțetul te poate ajuta să elimini mirosurile neplăcute. Fă o soluție din oțet și apă, după care pulverizează în aer, dar și pe mochete, canapea sau perdele.

Această soluție cu oțet mai poate fi pulverizată și în zona culcușului animalului de companie, ca să împrospătezi aerul.

Dacă vrei să cureți petele de urină de pe covoare și canapele, poți să prepari o soluție cu bicarbonat de sodiu și oțet alb, care se aplică într-un strat generos pe pată. Trebuie să lași amestecul să acționeze pentru 3-4 minute, după care să folosești o cârpă umedă ca să cureți zona. Petele o să dispară, de asemenea și mirosul impregnat în țesături.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI