Trucul banal care schimbă gustul aripioarelor de pui. Cum să le coci, rețeta e genială

Trucul banal care schimbă gustul aripioarelor de pui. Cum să le coci, rețeta e genială
Trucul banal care schimbă gustul aripioarelor de pui

Care este trucul banal care schimbă gustul aripioarelor de pui. Cum să le coci, rețeta este una de-a dreptul genială! Aripioarele de pui reprezintă un fel de mâncare simplu, dar foarte gustos. Aripioarele de pui se pot găti în mai multe feluri, cu diverse ingrediente, iar în funcție de acestea gustul va fi unic!

Trucul banal care schimbă gustul aripioarelor de pui

Cele mai gustoase aripioare de pui se gătesc la cuptor, iar un secret ar fi și ingredientele folosite. Dacă vrei să prepari aripioare de pui cu smântână și usturoi, vei avea nevoie de un kilogram de aripioare, un pahar de smântână, o jumătate de pahar de pastă de roșii, usturoi, sare și alte condimente, după gust.

Procedeul este unul simplu, dar rezultatul va fi spectaculos: se amestecă pasta cu smântâna, apoi se adaugă în sos și condimentele sau usturoiul presat. Se freacă aripioarele cu un amestec de sare, condimente și piper, se toarnă pasta de smântână și se amestecă în bol până ce aceasta se va distribui peste aripioare. Trebuie să aștepți puțin pentru ca pasta să se îmbibe și să pui arpioarele în cuptor pe folie, vreme de 40 de minute, la 180 de grade.

Rețete gustoase cu aripioare de pui

O altă rețetă gustoasă de aripioare de pui este și cea cu muștar. Ai nevoie de 750 grame de aripioare, sos de soia, maioneză și muștar, câte două linguri. Se mai adaugă un cățel de usturoi, după care sarea și alte condimente preferate.

Și în acest caz, modul de preparare este unul extrem de simplu, trebuie doar să amesteci sosul de soia cu maioneză și muștar, apoi să adaugi usturoiul presat, să freci aripioarele cu un amestec de sare, condimente și piper, după care să lași la marinat aripioarele vreme de două ore. După acest timp, poți pune aripioarele de pui la cuptor, pe folie, vreme de 35 de minute, la 180 de grade C.

Dacă preferi gustul picant al arpioarelor de pui, poți încerca varianta de aripioare dulci-picante la cuptor. Ai nevoie de puține ingrediente și în acest caz: un kilogram de aripioare, 150 ml suc de roșii, 4 linguri de sos hot chili și 2 linguri de sos worcester.

Se amestecă sosurile într-un bol până se obține o pastă uniformă, după care se petrece fiecare aripioară prin acest sos, iar cel rămas se toarnă peste aripioare. Se acoperă vasul și se pun aripioarele la frigider vreme de o oră. Se așază apoi aripioarele în tavă, se toarnă sucul peste ele și se pun la cuptor vreme de 40 de minute, la 180 de grade C.