Detaliul care îți arată cât de bună e carnea de pui pe care vrei s-o cumperi. Nu face această greșeală

Detaliul care îți arată cât de bună e carnea de pui pe care vrei s-o cumperi. Nu face această greșeală
Detaliul care iti arata cat de buna e carnea de pui pe care vrei s-o cumperi. Nu face această greseala

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, motiv pentru care gospodinele din România fac listele de cumpărături, pentru a prepara cele mai bune mâncăruri pentru mesele festive. Atunci când vrem să achiziționezi carne de pui din supermarket, specialiștii atrag atenția asupra anumitor detalii de care este important să ținem cont. Cum ne dăm seama dacă preparatele din carne de pui din supermarket sunt bune.

Cum îți dau seama cât de bună de carnea de pui din supermarket

Românii consumă foarte multă carne de pui, acesta fiind principalul motiv pentru care specialiștii îi sfătuiesc să fie precauți atunci când aleg produsele din carne albă comercializate la rafturile supermarketurilor din România. Iată câteva trucuri geniale prin care poți observa cât de proaspăt este alimentul ales.

Înainte de a face cumpărăturile, trebuie să știi la ce trebuie să te uiți pentru a putea să-ți faci o idee cu privire la prospețimea și calitatea produsului pe care tocmai intenționezi să-l cumperi.

Pentru a alege cel mai bun preparat din carne de pui, în primul rând, experții recomandă să nu alegeți produsele congelate, pentru că acestea nu ar fi de cea mai bună calitate. Recomandat ar fi să procurați carnea direct de la crescătorii de pui.

Ce greșeli fac românii atunci când gătesc carne de pui

Carnea de pui este rapid și ușor de gătit, conține foarte puțini grăsimi și se pretează mai multor preparate culinare. Cele mai comune greșeli pe care le fac români, atunci când gătesc pui, este să usuce carnea prea repede.

De asemenea, nu este recomandat să recongelați produse scoase proaspăt din refrigerator. Un alt truc important este legat de pregătirea cărnii de pui. Nu uita că puiul nu se spală niciodată înainte de a fi preparat.

În cazul în care carnea de pui se pune la copt, preparatul trebuie lasăt să se odihnească timp de 10 minute. Toate cărnurile ar trebui lăsate la odihnit după ce au stat la cuptor sau pe grătar, ca să fie suculente.

Carnea de pui este cu atât mai gustoasă, atunci când este asezonată cu diferite condimente, precum sare, piper, boia, fulgi de chilli, usturoi pudră, rozmarin sau usturoi. Dacă faci o rețetă asiatică, folosește ghimbir, soia, usturoi și fulgi de ardei iuți.

Dacă ești fanul mâncării indiene, bucătarii recomandă să folosești lapte de cocos și curry, turmeric și ghimbir. Aripioarele în stil american se consumă, de preferat, cu sos barbeque.