Truc genial: cum scoți sâmburii din măsline ușor. Secretul grecilor s-a aflat, e senzațional

Truc genial: cum scoți sâmburii din măsline ușor. Secretul grecilor s-a aflat, e senzațional
Cum se scot samburii din masline usor

Cui nu-i plac măslinele? Negre, cizme, sarmură, verzi cu ardei în centru sau kalamata, legumele preferate ale greilor antici sunt bogate în vitamine, fier și antioxidanți, care ajută la buna funcționare a organismului. Tu știai cum se scot sâmburii din măsline fără a depune prea mult efort? Iată trei metode simple și de succes, care îți vor schimba viața. Trebuie să le încerci neapărat.

Cum se scot sâmburii din măsline ușor

Știm. Și ție îți plac măslinele. Indiferent că le faci pastă, pe care apoi o ungi pe pâine, le mănânci cu pate de ficat, salată de bouef sau pur și simplu le savurezi la un martini, măslinele au fost dintotdeauna printre alimentele preferate ale românilor. Se spune că grecii antici obișnuiau să mănânce două kilograme de măsline pe zi pentru a se menține în formă, datorită antioxidanților și a vitaminelor pe care le conțin aceste mici delicii.

Dar suntem în România anului 2021 acum, iar problema cea mai frecventă pe care o întâlnim este următoarea: cum se scot sâmburii din măsline ușor? Ei bine, gospodinele de pretutindeni au găsit cele mai ingenioase trucuri pentru a scoate sâmburii măslinelor folosind un borcan, lama unui cuțit sau un fund de lemn.

Cum se scot sâmburii din măsline cu lama de cuțit

Trucul ăsta e genial și foarte simplu de realizat. Poți scoate sâmburii presând măslinele cu lama unui cuțit de bucătărie, pe care apoi le desfaci cu degetele. Nu uita să le speli bine înainte de a le consuma, dacă nu vrei să fie prea sărate la gust. Nu uita, măslinele conțin multe vitamine, antioxidanți și uleiuri benefice organismului.

Cum se scot sâmburii din măsline cu borcanul

Pare ciudat, nu-i așa? După ce vei citi trucul ăsta, nu vei mai folosi altă metodă pentru a scoate sâmburii din măsline. În primul rând trebuie să așezi fiecare măslină pe un fund de lemn, la o distanță de cinci cm una față de cealaltă. Apoi tot ce trebuie să faci este să presezi cu fundul unui borcan măslinele pentru a scoate sâmburii.

Cum se scot sâmburii din măsline cu fundul de lemn

Probabil cea mai neobișnuită metodă de până acum. Cum scoți sâmburii din măsline cu ajutorul tocătorului de bucătărie? Simplu. Pune măslinele pe masă sau orice altă suprafață plană din bucătărie și acoperă-le cu un prosop. Mai departe, pune fundul de lemn peste prosop și presează încet până când măslinele se vor desface în jumătate. Scoate sâmburii și gata, asta e tot!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI