Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci slănină, de fapt. Mihaela Bilic a spus tot adevărul

Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci slănină, de fapt. Mihaela Bilic a spus tot adevărul
Ce se intampla in corpul tau dupa ce mananci slanina

Tu știai, de fapt, ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci slănină? Nutriționistul Mihaela Bilic a spus tot adevărul și a demontat un mit care bântuie românii de prea mult timp. Este sau nu bine să mâncăm slănină de porc? Ce recomandă specialistul și care sunt beneficiile pe care le are slănina de porc asupra organismului uman.

Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci slănină

Românului îi place mâncarea, asta se știe deja, dar în special mâncarea bogată în calorii. Fie că vorbim de oameni din mediul rural sau urban, românii savurează oricând puțină slăninuță cu ceapă și brânză, ca un aperitiv înainte de masa principală a zilei. Dar cât de nociv este consumul acestui aliment pentru noi? Doctorul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce este recomandat să mâncăm slănină de porc și ce beneficii are asupra organismului uman.

Specialistul demontează miturile conform cărora slănina de porc dăunează grav sănătății. Mai mult, medicul încurajează consumul acestui aliment, spunând că slănina de porc conține la fel de mulți acizi grași precum somonul.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon”, a postat faimosul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina ei oficială de Facebook.

Ce beneficii are slănina de porc asupra organismului uman

De ce este bine să consumăm slănină de porc? Acest aliment conține acizi grași care ajută la scăderea colesterolului. Mai mult, slănina ajută la funcțiile de protecție ale organismului, crește imunitatea și poate funcționa și pe post de antiinflamator.

„Slănina este o formă de ajutor contra colesterolului rău. Are în compoziţie mineralul numit seleniu, nu face decât să ridice rata metabolică, rata metabolică fiind viteza cu care organismul nostru procesează nutrienţii”, explică Ionuţ Ignat, medic dietetician, scriu cei de la doctorulzilei.ro.

De asemenea, slănina de porc are numeroase alte beneficii asupra organismului. Persoanele care consumă, cu moderație, slănină de porc nu mai au probleme cu mahmureala, deoarece acoperă pereţii stomacului cu grăsime. Astfel, slănina devine un pansament gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Un alt beneficiu este acela că slănina de porc te scapă de durerile de articulații. Tot ce trebuie să faci este să freci articulațiile cu untură sau slănină dată prin mașina de tocat și amestecată cu o linguriță de miere. Efectele vor apărea în câteva ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI