Tratamentul chinuitor pe care îl ia Adda pentru a scăpa de boala care o macină: „Iau 26 de pastile pe zi” EXCLUSIV

Tratamentul chinuitor pe care îl ia Adda pentru a scăpa de boala care o macină: „Iau 26 de pastile pe zi” EXCLUSIV
Drama prin care trece Adda în această perioadă

De aproximativ doi ani de zile, Adda suferă de borelioză. Este o boală gravă ce nu-i permite să ducă o viață normală, din cauza simptomelor care o chinuie. Mai precis, artista obosește foarte repede. Simte paralizii la nivelul feței și are urticarii frecvente și senzații de sufocare. Mut timp însă, ea a fost tratată de cu totul alte afecțiuni, iar starea sa de sănătate nu se îmbunătățea deloc. De două luni însă, simptomele sale s-au ameliorat, dat fiind tratamentul pe care l-a început.

Drama prin care trece Adda în această perioadă

Într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro, artista ne-a vorbit despre momentele chinuitoare prin care trece. Adda a vorbit și despre motivul pentru care a decis să nu se dea bătută și să-și continue cariera. De altfel, în urmă cu puțin timp, ea și-a lansat un clip nou, filmat chiar în timpul bolii.

Piesă inspirată din experiențele trăite

De fiecare dată, pentru fiecare piesă nouă, textul tău a avut legătură directă cu viața ta personală. Se poate spune acest lucru și despre această ultimă piesă, lansată astăzi? Are și ea legătură cu experiențele trăite de tine?

„M-am gândit la un personaj fictiv. Piesa lansată astăzi face parte din noul album „Fata din diamant”. Iau femeia fictivă, un personaj pe care-l trec prin toate stările, de supărare, tristețe, furie, etc.

Paranoia este despre răzbunare, despre momentul despărțirii în care-i spui celui cu care ai fost lucrurile la nervi. Nu e ceva de acum personal, M-am gândit la ce am simțit acum mulți ani, nu recent, ca să pot scrie textul foarte autentic.”, spune Adda.

Ce reacții adverse are de la medicamente

Cum a fost revenirea la concerte după boala cu care te lupți?

„Sunt bine, nu sunt refăcută. Tratamentul mai durează doi ani. Iau 26 de pastile pe zi. Mi-e rău de la ele, amețesc, m-am învățat cu stările astea.

Când nu mai pot, mă pun jos, opresc totul și mă odihnesc. Am început să-mi reiau activitatea ușor, ușor, pentru că altfel o iau razna acasă. La concert am cântat o singură piesă.”

Adda spune că nu a mușcat-o niciodată o căpușă

Ai descoperit de unde ai contactat această boală?

„Borelioza și bartonella sunt două bacterii. E foarte greu de demonstrat de unde le-am luat, aceste bacterii pot fi transmise și de către țânțari. Ești la o terasă, la mare, sau la petrecere, de exemplu, lângă un lac, un țânțar te înțeapă și pe tine, după un altul.

Nu am fost niciodată mușcată de căpușă, nu mi s-a descoperit această insectă în piele sau urmele vreunei mușcături. Poate fi și de la țânțar, pleoșniță, congenital. Din păcate, acestea sunt lucruri care în România nu prea se discută.

În România se tratează foarte greu această afecțiune, sunt foarte puțini specialiști care se încumetă să facă asta. Țin legătura cu oamenii cu aceleași simptome și vorbim despre asta.”, mai povestește Adda.

Boala a început cu erupții, apoi cu paralizia feței

Ce simptome ai avut? Cum și când ai aflat că ai această afecțiune?

„Acum doi ani aproape. Aveam erupții, oboseală mare, nu puteam respira, edeme. Făceam alergii și nimeni nu știa de la ce e. Mi s-au pus o mie de diagnostice.

Apoi au început celelalte simptome, paralizii, scăpam obiecte din mână, nu mai puteam folosi mâinile, simțeam că ceva e în corpul meu, care preia controlul.

Așa simt și acum, în timpul tratamentului, dar m-am învățat cu senzația asta. Nu mai știu cum e să mă simt perfect.”

Patru luni – medicamente, 18 luni – injecții

Ce tratament urmezi și cum te simți de când l-ai început?

„Patru luni trebuie să iau acele pastile, apoi 18 luni să fac injecții. Bine că există tratament. Pastilele le iau de două luni. Acum nu-mi mai paralizează fața, sunt mult mai bine. De exemplu, acum mai mult timp, la filmarea clipului lansat astăzi, nu-mi mai simțeam fața.

Nu am ce face, nu vreau să fiu victimă, femeia care stă și plânge. Vreau să-mi trăiesc viața, m-a schimbat mult în bine ce s-a întâmplat, m-am dezvoltat mult la nivel spiritual, emoțional. M-am îmbunătățit eu ca om.

Acesta este un hop peste care voi trece, vreau să fac cât pot și când nu voi mai putea, mă culc. Această boală îți dă o oboseală cronică, dar nici nu poți dormi. Lyme e boala cu o mie de fețe, are multe simptome, sunt mulți oameni cu simptome la psihiatrie, diagnosticați greșit, care apoi au murit. La mine era spre a doua fază, am descoperit-o oarecum din timp.”, se destăinuie Adda.

În ce condiții merge Adda la concerte

Vei cânta în următoarea perioadă?

„Voi sta cuminte cu concertele, o perioadă. Dacă voi fi invitată, să cânt doar două, trei, patru piese vin cu drag.

La concerte mari stau însă cumințică, nu are rost să forțez nota, pentru că poate mă voi simți apoi mai rău.”, conchide Adda în interviul acordat pentru Impact.ro.