Tranzacție de 10 milioane de euro în România. E oficial, totul a fost confirmat

Tranzacție de 10 milioane de euro în România. E oficial, totul a fost confirmat
Din rațiuni pur economice, grupul și-a anunțat intenția de a renunța la portofoliul

Tranzacție de 10 milioane de euro în România! Unul din cele mai mari fonduri de investiții elene își face ieșirea de pe piața imobiliară din România. Intențiile clare sunt și noua tranzacție de 10 milioane de euro în România a fondului. Prin aceasta fondul renunță la parte din portofoliu. Anunțul este deja oficial, fiind deja confirmată tranzacția.

Grecii de la Grivalia decisi și plece din România

Grivalia, pentru cei mai puțini familiarizați, este un gigant fond de investiții din Grecia, care a deținut pe piața românească mai multe proiecte imobiliare. Conform unui raport din 2016, către acționarii companiei, la 31 decembrie 2016, portofoliul grupului era format din 91 de proprietăți.

Cea mai mare parte a portofoliului Grupului erau situate în Grecia, 56. Marea lor majoritate erau situate în zona metropolitană Atena. De cealaltă parte, restul de 29, erau împărțite astfel:

  • 6 proprietăți în alte orașe mari din Grecia,
  • un teren în Spania,
  • 2 proprietăți comerciale în Serbia,
  • 3 proprietăți în România.

Printre cele trei din România, fondul avea în portofoliu celebrul complex de birouri „Eliade Tower”. Dar, din rațiuni pur economice, încă de anul trecut, grupul și-a anunțat intenția de a renunța la portofoliul românesc, anunțând disponibilitatea de vânzare a proprietăților.

Fondul are o tranzacție de 10 milioane de euro în România cu One United Properties

Ca urmare a intenției de ieșire de pe piață, s-a trecut la prospecții și așteptarea unor oferte concrete. Una dintre ele, conform Profit.ro, a venit din partea grupului imobiliar One United Properties, deținut de doi români.

Grupul a emis oferta de achiziție a complexului „Eliade Tower” din cartierul Floreasca, valoarea acestuia fiind evaluată la 11,8 milioane de euro, în 2018. Clădirea avea să fie terminată în 2004, fiind una dintre cele mai mari din zona imediată.

Se ridică pe 10 niveluri deasupra parterului, cu plăci de etaj dispuse într-o formă dreptunghiulară regulată care se întinde pe o suprafață de aproximativ 868 mp, cu două nuclee separate care conțin scări și 2 lifturi la fiecare capăt al etajului.

One United Properties a reușit să bată palma cu grecii de la Grivalia, dar numai după ce și-au recapitalizat afacerea cu aproximativ 50 de milioane de euro, mai spune Profit.ro.

Prin această tranzacție de 10 milioane de euro, OUP își mărește portofoliul din această zonă. Mai dețin tot aici și One Floreasca City cu cele 247 de apartamente exclusiviste, un imobil de birouri, One Tower, și fosta hală Ford.

Întreaga investiție a grupului One United Properties aici este de aproximativ 100 de milioane de euro. Dar, conform reprezentanților, au în derulare și alte proiecte imobiliare.