Transportul în comun, gratuit într-un oraș din România: Firea doar visează la așa ceva

Transportul în comun, gratuit într-un oraș din România: Firea doar visează la așa ceva

Într-unul dintre cele mai importante orașe din România, primarul a decis să implementeze unul dintre cele mai ambițioase proiecte, transportul în comun gratuit.

De la copii de grădiniță până la elevi de liceu, utilizarea tuturor mijloacelor de transport în comun care operează în Constanța este complet și absolut gratuită, pe întreaga perioadă a anului. Anunțul a fost făcut de Decebal Făgădău și intră în vigoare din această dimineață, de joi 5 martie. Anunțul a fost făcut miercuri seară de către primar.

Transportul în comun din Constanța implică autobuzele CT Bus SA, precum cele din imaginea de mai jos. Conform spuselor primarului Făgădău, indiferent dacă îți duci copilul la școală sau un elev de liceu se deplasează singur către plajă, nu va plăti un bilet pentru utilizarea transportului în comun.

transport in comun gratuit

„Începând de mâine, toţi elevii din municipiul Constanţa vor avea transport gratuit cu CT BUS SA”, a scris Făgădău pe pagina sa de Facebook. Anunțul a fost surprinzător pentru foarte mulți oameni, având în vedere costurile aferente implementării unei decezii de o asemenea anvergură.

Edilul a simțit nevoia să explice că noua regulă se aplică tuturor copiilor care utilizează transportul în comun, de la preșcolari până la liceeni de clasa a 12-a. „Anticipez întrebările, aşa că răspund: da, toţi elevii de la grădiniţă până la liceu, inclusiv”, a completat primarul Constanţei. Pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa, convocată joi, se află proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 302/2017 privind acordarea de facilităţi la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanţa.

În cadrul aceleeași ședințe extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanța au fost incluse și câteva particularități dedicate vârstnicilor, „Servicii sociale şi socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanţa” şi, respectiv, la aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului social „Compartiment pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice”. Mai multe detalii despre implicațiile acelor proiecte adiționale vor fi făcute publice în următoarele zile. Până atunci, dacă de deplasezi cu autobuzul în Constanța, copilul tău nu trebuie să plătească bilet, indiferent de vârstă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI