Transformarea uimitoare a bărbatului din România care este acum femeie. S-a operat pe banii Statului român

Transformarea uimitoare a bărbatului din România care este acum femeie. S-a operat pe banii Statului român
Chirurgia de gen este o nișă în creștere pe piața turismului medical de 4 miliarde de dolari din Thailanda

Pentru cei care urmăresc tot felul de vlogg-uri pe Youtube, numele Daria Jane este unul deja extrem, de cunoscut. Dar, poate, puțini dintre urmăritorii acesteia știu că până la 19 ani Daria era Darius. Cu alte cuvinte este vorba de un transgender, care a decis să-și schimbe sexul prin intermediul mai multor intervenții chirurgicale. Pentru cei care fac acest lucru Thailanda este patria acestor tipuri de intervenții chirurgicale extreme.

Thailanda a devenit o destinație globală de schimbare de gen

Națiunea din Asia de Sud-Est se află în fruntea practicii în creștere a chirurgiei transsexualității, profitând de zeci de ani de know-how, de un sistem de sănătate cu costuri reduse și de un număr mare de chirurgi pregătiți să efectueze proceduri de transformare a bărbatului în femeie.

Thailanda este cea mai populară destinație de peste hotare pentru pacienții care doresc o operație de schimbare de sex. Au cei mai buni medici aici și simt că mă pot baza pe ei. DIn ce în ce mai mulți tineri, dar și tinere, de peste 18 ani, au decis să facă aceste schimbări de gen, unele dintre ele chiar spectaculoase, spun specialiștii, toate intervențiile făcându-se în Thailanda.

Chirurgia de gen este o nișă în creștere pe piața turismului medical de 4 miliarde de dolari din Thailanda

Operația de afirmare a sexului, așa cum este cunoscută în comunitatea transsexualilor, este o nișă mică, dar în creștere, în industria turismului medical din Thailanda. Noua industrie atrage peste 2 milioane de vizitatori pe an, conform Bloomberg. Acești pacienți au generat anul trecut venituri de aproximativ 4 miliarde de dolari, o creștere de 18 procente față de anii trecuți.

Preecha și cinci colegi chirurgi de la Institutul Preecha Aesthetic din Bangkok efectuează două-trei operații de gen pe săptămână, un total de peste 3.500 în ultimele trei decenii. Cel puțin 90 la sută dintre clienții lor sunt din afara Thailandei, în principal din China, Orientul Mijlociu și Australia.

Deși nu există statistici disponibile public cu privire la numărul de persoane care se supun operației în Thailanda, chirurgii spun că cel puțin 100 de medici thailandezi sunt calificați să efectueze operațiile.

Site-urile web arată că cel puțin 20 de centre medicale thailandeze le efectuează. Pachetele, care includ cheltuieli medicale și chirurgicale, cazare la hotel, masaje și un tur al orașului, încep de la 9.770 de dolari.

Daria Jane, bărbatul român care a devenit femeie

Printre cei care au decis să treacă printr-o astfel de schimbare de gen, totală este și vloggerița Daria Jane, care în trecut era cunoscută ca Darius. la 18 ani, spune Daria jane, a decis că trebuie să facă această schimbare, după ce a recurs la machiaje și, ulterior la tratamentele hormonale.

Având suportul mamei sale, Darius, la acel moment, 2017, pleacă în Thailanda, de unde avea să se întoarcă Daria Jane. Puțini știu că statul român decontează gratuit acest gen de intervenții, dar condiția e să fie făcute pe teritoriul României, sau în afara țării în anumite condiții și după mai multe investigații.

Dar cum aici, spune Daria, nu sunt atât de specializați ca medicii thailandezi, a decis să plece acolo pentru a face operațiile. Daria Jane a povestit recent toată această perioadă de tranziție și cum mama i-a fost alături, ca suport.

„Am hotărât la 16 ani. La 17 am început deja fizic, adică machiaje, haine, tot. La 18 ani am început medical, adică tratamentul hormonal. Mama m-a susținut 99%, pentru că a fost alături de mine și moral, și financiar, și tot, și o să-i mulțumesc întotdeauna pentru așa ceva.

Mama nici măcar nu știa că există persoane gay, ce să mai spun de persoane trans, până să mi se întâmple mie chestia asta.”, spune vloggerița Daria Jane.

„Schimbarea de sex a fost o utopie”

Deși astăzi, majoritatea celor care o urmăresc pe Youtube o văd ca pe o tânără bine aranjată, drumul până aici, mai povestește Daria Jane a fost unul greu. Au fost momente în care nu mai spera că va ajunge să-și îndeplinească visul și să-și rezolve problemele, după cum declară în același interviu.

„Schimbarea de sex a fost o utopie – adică nu mă gândeam că e posibil așa ceva, mai ales că e în Tailanda. Eu îmi doream, după care am început să vorbesc despre asta, am materializat dorința. Spuneam mereu că vreau să fac asta, toată lumea îmi spunea că “știi că nu se poate”, “ești prea tânără”, “poate o să faci pe la 30 de ani”…

Și totuși, punând economiile mamei deoparte, în loc să îmi iau mașini sau alte lucruri, am spus “ok, o să îmi rezolv problema asta”. Și mama m-a susținut, a fost cu mine.”, povestește Daria Jane într-un interviu pentru Unica.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI