Traian Băsescu îl ia la mișto pe Raed Arafat. Ce i-a transmis fostul președinte

Traian Băsescu îl ia la mișto pe Raed Arafat. Ce i-a transmis fostul președinte
Traian Băsescu îl ia la mișto pe Raed Arafat. Ce i-a transmis fostul președinte-

Traian Băsescu, fostul președinte al României a făcut precizări despre incendiul de la Matei Balș. Totodată, politicianul a mai spus că este de părere că școlile ar trebui să înceapă în anumite condiții și a vorbit inclusiv despre vaccinul anti Covid-19. Care este părerea politicianului despre imunizare?

Ce spune Traian Băsescu despre incendiul de la Balș

Europarlamentarul Traian Băsescu a făcut precizări legate de incidentul nefericit care a avut loc zilele trecute la Institutul de Boli Infectioase „Matei Balș„, din Capitală. Totodată, politicianul a vorbit despre măsurile care ar trebui luate la spitalele din țară. El susține că vinovații pentru cele întâmplate sunt cei din sistemul de sănătate, dar și politicienii. Traian Băsescu a făcut referire și la Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

”Am rămas cu sistemul sovietic, face imposibilă administrarea spitalelor. Principalii responsabili sunt cei din sistemul de sănătate. Pe planul 2 vinovăția aparține politicienilor, care fac din managementul spitalelor sinecuri politice pentru tot soiul de nepricepuți.

În orice spital, cu mai mult de 30 de paturi, trebuie să existe o divizie de mentenanță ,cu oameni care verifică zilnic partea electrică, de instalații, fac activități de prevenire. La noi problema mentenanței s-a tratat așa – un electrician într-un spital cu 1.000 de paturi. La marile spitale trebuie să fie echipe consistente. Multicalificate.

E o chestiune rapidă, sigur că da, încetăm orice alte cheltuieli legate de sănătate, și investim în mijloace de siguranță. Nu e atât de scump. Avem două lucruri: rezolvarea problemelor tehnice , camere video în fiecare salon, asistenta ar supraveghea tot ce se petrece în toate saloanele. Pe fond însă avem și o ticăloșie a avizelor. Dl. Arafat și-a făcut niște standarde, la nivel european. Spitalele noastre, cele vechi, nu sunt la nivel european. Dânsul se exonerează foarte repede.

E cea mai facilă modalitate. Nu putem băga buldozerul în toate spitalelor. ISU ar trebui să elaboreze măsuri funcție de specificul clădirii fiecărui spital.”, a declarat Traian Băsescu, conform Gândul.ro.

Traian Băsescu mai este de părere că școlile ar trebui să înceapă cu o condiție, aceea de a se face testarea rapidă, motivând din ce cauză este de această părere.

„Sunt pentru începerea școlii, dar cu teste rapide, în fiecare zi. Este o chestiune morală, e clar că vaccinul nu e obligatoriu, e opțional, dar orice dascăl ar trebui să fie conștient că ar putea infecta copiii. Ei se duc acasă, dau de bunici șamd. În faza refuzului avem varianta testului rapid, înainte de intrare la ore, zilnic. Nimic nu e sigur 100%, măcar să avem și acest filtru, cât de cât științific. Ar fi prematură reluarea școlii pe 8 februarie.

Mai mult, europarlamentarul Traian Băsescu susține că acest vaccin care se administrează în prezent împotriva Covid-19, nu ar fi eficient pentru toate tulpinile virusului.

Tulpinele din Africa de Sud și Brazilia nu sunt acoperite de actualul vaccin, iar răspândirea lor în Europa a început deja. Tulpina din UK e aparent acoperită de actualele vaccinuri. S-a trecut la adaptarea vaccinurilor pentru aceste tulpini, a mai spus fostul șef de stat, Traian Băsescu, conform sursei precizate anterior.