Traian Băsescu, negru de supărare după relaxarea restricțiilor. Ce avertisment i-a transmis lui Nicușor Dan

Traian Băsescu, negru de supărare după relaxarea restricțiilor. Ce avertisment i-a transmis lui Nicușor Dan
Traian Băsescu, acuzații grave după relaxarea restricțiilor

Traian Băsescu a tras un nou semnal de alarmă cu privire la măsurile de relaxare decise pentru România. În plină pandemie de Covid-19, într-un moment în care toată Europa înăsprește restricțiile anti-Covid-19 din cauza noii tulpini, autoritățile din România s-au hotărât să deschidă mai multe localuri din țară, printre care restaurantele, cinematografele, jocurile de noroc. Fostul președinte al României a refulat împotriva noilor măsuri, oferind toate argumentele care contrazic această decizie.

Traian Băsescu refuză relaxarea restricțiilor

După o lungă așteptare a relaxării restricțiilor, a sosit momentul mult visat. Din păcate, există multe voci care sunt în dezacord cu aceste noi măsuri, având în vedere noile informații referitoare la contagiozitatea mult mai mare dată de noua tulpină Covid-19.

Fostul președinte al României se opune cu vehemență acestor relaxări, oferind argumente documentate care arată riscul la care sunt expuși milioane de cetățeni.

Traian Băsescu subliniază faptul că noile recomandări ale Comisiei Europene sunt total opuse față de decizia luată de autorități în vederea relaxării restricțiilor, permițând accesul unor grupuri de persoane în multe locuri publice

„Noi în toată campania asta din februarie până acum am fost în contratimp. Şi acum tot în contratimp suntem. Am avut o întâlnire cu comisiarul european pe Sănătate săptămâna trecută şi mesajul a fost următorul: „Europa este pe un plafon din pacate foarte inalt al îmbolnvirilor”.

Din păcate, se estimează un nou val generat de noua tulpină care a apărut, iar recomandarea CE este să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii acestei noi tulpinii, care este mai agresivă şi are efecte şi asupra copiilor.

Exact în acest moment, când toate ţările respectă recomandarea comisarului pe Sănătate, care nu a venit cu părerile lui acolo, ci cu analize ştiinţifice, în acest moment trecem la relaxare”, a răbufnit Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică la România TV.

Nicușor Dan și Traian Berbeceanu, certați pentru  relaxarea restricțiilor

Traian Băsescu nu i-a iertat nici pe primarul și prefectul Capitalei, care au anunțat vineri relaxarea măsurilor în București, după ce rata de incidență a cazurilor a scăzut sub 3%. Motivul prezentat de aceștia a fost cel de natură legală, potrivit căruia “așa scrie în Hotârârea de Guvern”.

Europarlamentarul PMP a sugerat că pentru binele cetățenilor, aceste legi pot fi adaptate în funcție de actuala situație de criză, neraportându-se strict la cifre.

„Şi am văzut argumentul suprem: aşa scrie în Hotărârea de Guvern. Păi, măi frate, modifică HG, adapteaz-o la realitatea de acum.

Cred că ne-am grăbit, cum ne-am grăbit şi cu şcolile. Nu avem dascăli vaccinaţi, dar în schimb deschidem şcolile într-un moment în care răspândirea acestei noi tulpini este mare.

Ea (răpândirea n.red.) poate fi limitată, dar nu poate fi oprită”, a adăugat Traian Băsescu, în cadrul aceleiași intervenții.