04 iun. 2020 | 06:51

Traian Băsescu, foc și pară din cauza creșterii pensiilor și a alocațiilor: „Ce vrei? Atâta minte au, atâta fac. E tactica anilor ’90”

News
Traian Băsescu, foc și pară din cauza creșterii pensiilor și a alocațiilor:

Traian Băsescu se arată extrem de indignat din cauza dublării alocațiilor și a creșterii pensiilor, sugerând că această metoda este una învechită de „cumpărare a voturilor cu banii publici”.

“Totul e să poată spune ”eu am dat” sau ”eu am vrut să dau””

Fostul președinte al României a declarat într-o intervenție la B1TV despre situația actuală din România, declanșându-se pe scena politică o bătălie pentru putere. Traian Băsescu susține că toate aceste creșteri de pensii și alocații sunt menite pentru a cumpăra voturile cu bani publici.

De asemenea, europarlamentarul PMP afirmă faptul că această tactică de măriri, fără a avea o situație stabilă a resurselor bugetare, este tipică perioadei anilor ’90. Din punctul său de vedere, un real ajutor pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor ar trebui îndreptat către mame, creându-le condiții mai bune.

Sursă foto: viata-libera.ro

Este evident că sunt într-o competiție a demagogiei, în care nu-i interesează dacă statul are sau n-are bani, totul e să poată spune ”eu am dat” sau ”eu am vrut să dau”. E aceeași teorie din anii 1990 care devine, din păcate, tot mai puternică: să cumperi voturi din bani publici.

Asta e tendința și la mărirea pensiilor și la aceste alocații. Repet: trebuie create condiții mamei și nu mărite alocațiile pentru copii, că nu trebuie să intrăm într-o competiție cine face mai mulți copii. Oricum unii o pierd, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu cere construcția autostrăzilor

Fostul președinte sugerează conducerii statului câteva idei constructive pentru a le îmbunătăți viața generațiilor de astăzi, dar și celor viitoare. Discuția a pornit după ce miercuri, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat legea care respinge Ordonanța de Urgență a Guvernului, prin care dublarea alocațiilor urma să fie amânată până la 1 august 2020. Potrivit unei alte legi, a fost anunțată majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. De asemenea, premierul Ludovic Orban a menționat în nenumărate rânduri că pensiile și alocațiile vor crește atât cât va permite bugetul statului.

La anul se dublează dublarea dublării. Ce vrei? Atâta minte au, atâta fac. Prea puțini se gândesc la viitorul copiilor. Ăsta nu e gând la viitorul copiilor să le dublezi alocația, ci să faci autostrăzi, să refaci sistemul de irigație a țării, să construiești spații de depozitare pentru legume și fructe, să nu mai stea cu ele la marginea drumului, să nu se mai întrebe toți deștepții de ce marile magazine nu iau produse românești ”, a concluzionat Traian Băsescu.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Soluțiile cu care se stropesc pomii fructiferi în luna Mai. Sunt mai multe decât crezi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro